Πάστα Αμυγδάλου με καραμελωμένα αμύγδαλα

Συστατικά

Κέικ
2 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
3/4 φλιτζάνιου πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζανιου ζάχαρη
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κουτ.γλ αλάτι
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουταλιές της σούπας βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου

Μέλι-Αμύγδαλο-τραγανή επικάλυψη
6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνια αμύγδαλα σε φέτες

Γέμιση κρέμας ζαχαροπλαστικής
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1/4 φλ
3 κ.σ. κορν φλαουρ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο

Πως να το φτιάξεις :

Σε ένα μεσαίου μεγέθους δοχείο αναμίξετε όλα τα συστατικά του κέικ μαζί.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μερικές φορές (3-6 φορές) μέχρι να φαίνεται και να ειναι μαλακή.
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα ή πετσέτα και αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά
(δεν φουσκώνει πολύ).
Λιπάνετε μια στρογγυλή φόρμα κέικ 22εκ με βούτυρο. Ζυμώστε την ζύμη μερικές φορές για να
ξεφουσκώσει ελαφρά και πιέστε το μέσα στο ταψί. Τρυπήστε τη ζύμη αρκετές φορές με ένα πιρούνι
και καλύψτε πάλι με μεμβράνη και αφήστε το στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Λιώνουμε το βούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα
σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο έχει λιώσει, προσθέστε κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια
ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε
τα κομμένα αμύγδαλα και αφήστε στην άκρη.
Μόλις τελειώσει η τούρτα το δεύτερο φούσκωμα, αδειάστε την επικάλυψη αμυγδάλου επάνω στη ζύμη
και απλώστε ομοιόμορφα. Ψήστε για 30-35 λεπτά (σε 180C). Η επικάλυψη θα είναι χρυσή καφέ όταν
τελειώσει. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Γεμίση πουτίγκας:

Προσθέστε τη κρέμα άνθος αραβοσίτου στη κρέμα γάλακτος και χτυπήστε
μέχρι να γίνει σαντιγί.
Χρησιμοποιήστε ένα μακρύ οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε το κέικ σε δύο στρώματα.
Κόψτε το πάνω στρώμα σε 9 κομμάτια (ή 12 εάν θέλετε πολύ μικρά κομμάτια).
Είναι πολύ πιο εύκολο να κόψετε το πάνω στρώμα όταν είναι ακόμα λίγο ζεστό.
Απλώστε τη γέμιση στο κάτω στρώμα του κέικ. Τοποθετήστε πάνω το στρώμα της κρέμας
τα κομμάτια του κεικ κομμάτι κομμάτι. Βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει η γέμιση.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε το κέικ, προσέξτε να μην πιέζετε πολύ σκληρά το πάνω στρώμα
όταν κόβετε το κάτω στρώμα επειδή η γέμιση θα χυθεί.
Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: www.r4quiz.com

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη Γαριδομακαρονάδα
Επόμενο άρθροΤο λευκό ψωμί της Γιαγιάς Ευτυχίας