Η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε είναι εύκολη και γρήγορη, και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε καρύδια είτε φουντούκια, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Υλικά:
250 γρ. ψημένα, αλεσμένα φουντούκια
200 γρ. ζάχαρη άχνη
35 γρ. κακάο
35 γρ. μέλι
2 ασπράδια αυγών
Για τη γκανάζ:
100 γρ. μαύρη σοκολάτα
70 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Μπισκότα:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αλεσμένα φουντούκια, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
Προσθέτουμε το μέλι και τα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε καλά. (Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα ασπράδι.)
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλη μύτη αστεριού.
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και σχηματίζουμε μπισκότα διαμέτρου 2-3 εκ.
(Αν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιούμε πλαστική σακούλα κατάψυξης.)
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
Γκανάζ:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
Αφήνουμε τη γκανάζ να κρυώσει.
Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε λίγη γκανάζ στην κάτω πλευρά ενός μπισκότου και το κολλάμε με ένα άλλο μπισκότο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα.