Υλικά:
Για το κέικ:
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι καρύδια κομμένα
1 γιαούρτι (πλήρες ή στραγγιστό)
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Κανέλα σε σκόνη (κατά προτίμηση)
Λίγο αλάτι
Για το σιρόπι:
3 ½ φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση:
για το Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, βράζεις το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πήξει ελαφρά το σιρόπι. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσεις.
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Βουτυρώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα για κέικ.
Χτύπημα των υλικών:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Προσθέτεις το γιαούρτι και τη βανίλια και συνεχίζεις το χτύπημα.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
Εναλλάξ προσθέτεις το μείγμα του αλευριού και τα καρύδια στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζεις το μείγμα στη προετοιμασμένη φόρμα.
Ψήνεις στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν την τρυπάς στο κέντρο του κέικ.
Σιρόπιασμα:
Αφού βγάλεις το κέικ από τον φούρνο, το περιχύνεις αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Αφήνεις το κέικ να απορροφήσει καλά το σιρόπι πριν το σερβίρεις.
Η Συνταγή είναι της κας Jiannismini Moissiadis