Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά
200 ml ηλιέλαιο
1,5 κούπα καρύδι τριμμένο
100 γρ. ζάχαρη
100 ml κονιάκ + 1 κ.γ σόδα
250 ml γάλα
30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
40 γρ. μπισκότο τριμμένο
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
400 γρ. ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλας
Φλούδα λεμονιού
Για τη σαντιγί:
1 κουτάκι ερμόλ σαντιγί
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
Λίγο κονιάκ
Λίγο γάλα
Για την επικάλυψη:
Νιφάδες σοκολάτας
Καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, με τη ζάχαρη, τα χτυπάμε για τρία λεπτά
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο ,το γάλα, τη φρυγανιά με τον μπισκότο, κανέλα και γαρύφαλλο,το κονιάκ ανακατεμένο με τη σόδα
και το σιμιγδάλι τελευταία την μαρέγκα και τα καρύδια το ανακατεύουμε
Βάζουμε σε μία λαδωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
Εχουμε ετοιμάσει το σιρόπι ,ζεστό το γλυκό κρύο σιρόπι το αφήνουμε για μία ώρα να παγώσει
Φτιάχνουμε τη σαντιγί(ερμολ) χτυπώντας τη για 5 λεπτά μόνη της ρίχνουμε τη ζαχαρη αχνη το γάλα και το κονιάκ βάζουμε πάνω από την καρυδόπιτα
και την πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας και καρυδια
Καλή σας επιτυχία
H συνταγή είναι από την σελίδα Η κουζινα της Ιωαννας