Υλικά

5 αυγα
200ml ηλιέλαιο
1 1/2 κούπα καρύδι τριμμένο
100γρ ζάχαρη
100 ml κονιάκ + 1κ.γ σόδα
250 ml γάλα
1 κ.γ γεμάτο κανέλα+μισό κ.γ γαρύφαλλο
30 γρ φρυγανιά+40 γρ τριμμένο μπισκότο
100γρ σιμιγδάλι χοντρό
Σιρόπι 2 ποτήρια του νερού νερό + 400γρ ζάχαρη + 1 ξύλο κανέλας και φλούδα από λεμόνι
Γλάσο σοκολάτας 300γρ κουβερτουρα γάλακτος + 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα σε μία λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους χτυπάμε για 5 λεπτά στη συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο,τη φρυγανιά με το μπισκότο το σιμιγδάλι ,το κονιάκ με τη σόδα κανέλλα με το γαρύφαλλο ,το γάλα ανακατεύουμε καλά στη συνέχεια ρίχνουμε τα ασπράδια ανακατεύοντας σιγά-σιγά και τελευταία το καρύδι σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα έχουμε κάνει ήδη το σιρόπι το ρίχνουμε σιγά-σιγά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας σε μπεν μαρί μαζί με το ηλιέλαιο και όταν λιώσει ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την καρυδόπιτα την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να παγώσει σοκολάτα

Καλή σας επιτυχία

Η Συνταγη/φωτό είναι της κας Ioanna Koulouri

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καρυδόπιτα με Κρέμα και καρύδα

Καρυδόπιτα με κρέμα καρυδας

Υλικά

3 αυγά
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι θρυμματισμένα καρύδια
1 ποτήρι καρύδας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι κορν φλάουερ
Μισό ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 συσκευασία σαντιγί

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε το σιρόπι γιατί το σιρόπι θα πρέπει να ναι κρύο όταν το ρίξουμε πάνω στο κέικ μας.
Ρίξτε το νερό και τη ζάχαρη σ μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε το μάτι και βράστε για άλλα 15 λεπτά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Προσθέστε τα άλλα συστατικά και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρέξ μεγάλο τετράγωνο. Το στρώνουμε καλά στον πάτο του πυρέξ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

Μόλις βγει από το φούρνο, ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω του και αφήστε το να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το κορν φλάουερ τη ζάχαρη τη βανίλια και ζεσταίνετε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αφαιρείτε απ τη φωτιά.
Προσθέστε την σαντιγί σε σκόνη και χτυπήστε με ένα μίξερ για 5 λεπτά.
Ρίξτε την κρέμα πάνω από το κέικ που το έχετε ποτίσει με το δροσερό σιρόπι.
Πασπαλίστε άφθονη καρύδα πάνω του και πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι.
Αφήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε.
Ένα υπέροχο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ