Σήμερα ο φούρνος μας πήρε φωτιά (με την καλή έννοια!) και το αποτέλεσμα είναι ένα κατσικάκι λουκούμι που λιώνει στο στόμα!

Υλικά:

1-1.5 κιλό κατσικάκι (μπούτι ή σπάλα)
1 λεμόνι (χυμός)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
4-5 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
2-3 κομματάκια βούτυρο
Για τις πατάτες:

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κούπα νερό ή ζωμός κρέατος

Εκτέλεση:

Πλύντε καλά το κατσικάκι και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.
Τρίψτε το καλά με τον χυμό του λεμονιού.
Αλατοπιπερώστε το γενναιόδωρα και πασπαλίστε με τη ρίγανη.
Με ένα μυτερό μαχαίρι, κάντε μικρές τρύπες σε διάφορα σημεία του κρέατος και βάλτε μέσα τις χοντροκομμένες σκελίδες σκόρδου (ανακατεμένες προαιρετικά με λίγο αλάτι και πιπέρι).
Τοποθετήστε μικρά κομματάκια βούτυρο πάνω από το κρέας.

Προετοιμασία των πατατών:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις κομμένες πατάτες με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και το μέλι. Ανακατέψτε καλά να καλυφθούν οι πατάτες ομοιόμορφα.

Τοποθετήστε το κατσικάκι σε ένα μεγάλο ταψί. Γύρω του, απλώστε τις πατάτες.
Ρίξτε την κούπα νερό ή ζωμό στο ταψί.
Σκεπάστε το ταψί πρώτα με λαδόκολλα και μετά σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190∘ C στον αέρα και αντιστάσεις για 1 ώρα.

Μετά την πρώτη ώρα, αφαιρέστε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο.
Ανοίξτε το grill του φούρνου και ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι το κατσικάκι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο και τραγανό χρώμα, και οι πατάτες να ροδίσουν. Προσέξτε μην καεί.
Σερβίρετε το κατσικάκι ζεστό μαζί με τις πατάτες και φρέσκο ψωμί!

H συνταγή είναι της κας Κικη Μαυριδου