Δείτε Επίσης: Το Παστίτσιο όπως πρέπει να φτιάχνετε | Γεμιστά με γέμιση Παστίτσιου…είναι “έργο τέχνης”

Παστίτσιο

Για ταψί 30χ40 βαθύ ή στρογγυλό 35 βαθύ

Υλικά

Για τον κιμά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα πουμαρό
1 κσ πελτέ
1 κγ μπαχαρικό για κόκκινο κρέας
½ κγ τζίντζερ σε σκόνη
Για την μπεσαμέλ
100 βιτάμ
120 αλεύρι
1200 γάλα φρέσκο
½ κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
Λίγο αλατάκι
1 πακέτο μακαρόνι Ν2
300 γρ ρεγκάτο

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό βράζουμε μακαρόνια στο μικρό χρόνο που λέει η συσκευασία τα ζεματάμε με λίγο βούτυρο ή λάδι και τα ρίχνουμε στο πυρέξ να κρυώνουν. Μόλις κρυώσουν και πριν ρίξουμε τον κιμά ανακατεύουμε με το μισό ρεγκάτο και στρώνουμε ομοιόμορφα μέσα στο πυρέξ.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς ,ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο ρίχνουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε και αυτόν καλά και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί αφού πάρει λίγο βράση συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά ,αλάτι και πιπέρι και λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει για 20 25 λεπτά συμπληρώνουμε λίγο νεράκι αν χρειαστεί όμως δεν το θέλουμε νερουλό, θέλουμε σφιχτό κιμά. Αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνουμε να σταθεί 5-10′ και το στρώνουμε πάνω στα μακαρόνια στο πυρέξ ομοιόμορφα με σπάτουλα η κουτάλι.

Ανάβουμε το φούρνο στους 220 αντιστάσεις Και συνεχίζουμε με την μπεσαμέλ
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το βιτάμ έχοντας τη φωτιά στο μισό ανακατεύουμε λίγο να μαλακώσει να λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς συμπληρώνουμε λίγο αλατάκι και το μοσχοκάρυδο δυναμώνουμε κι άλλο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η μπεσαμέλ και να κάνει ελαφρώς κορυφές. Προσοχή σε όλη τη διαδικασία ανακατεύουμε συνεχώς, πιάνει πολύ εύκολα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί 5-10′ ανακατεύουμε πάλι και απλώνουμε πάνω στο κιμα ομοιόμορφα αφήνουμε 5’και στη συνέχεια απλώνουμε το υπόλοιπο regato και το βάζουμε στο φούρνο σε χαμηλή θέση για 20-25′ μέχρι να ροδίσει καλά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα να κρυώσει.
απο Dionissis Sakis Fotinakis

Δείτε Επίσης: Το Παστίτσιο όπως πρέπει να φτιάχνετε | Γεμιστά με γέμιση Παστίτσιου…είναι “έργο τέχνης”

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑΤΣΜΑ: Πολίτικη συνταγή της γιαγιάς Φρόσως
Επόμενο άρθροΗ πιο εύκολη συνταγή για καρυδόπιτα