Αυτή η συνταγή είναι μια γαστρονομική εμπειρία που θα σας μεταφέρει κατευθείαν στην Σάμο. Ο συνδυασμός του ψημένου αρνιού ή κατσικιού με τις πατάτες και τα μακαρόνια, όλα μαγειρεμένα σε ένα πλούσιο ζουμί με χειροποίητο λιαστό πελτέ, δημιουργεί ένα πιάτο γεμάτο γεύση και αρώματα.

Υλικά:

Αρνάκι ή κατσικάκι (παϊδάκια, πλάτη, μπουτάκι)
Χειροποίητος λιαστός πελτές
Σπιτική σάλτσα ντομάτας
Πατάτες
Μακαρόνια
Σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό

Εκτέλεση

Σε ένα ταψι βάζουμε αρνάκι ή κατσικάκι παϊδάκι ή πλάτη  ή μπουτάκι ρίχνουμε αλάτι πιπέρι καρφώνουμαι σκόρδο ενδιάμεσα ρίχνουμε χειροποίητο λιαστο πελτε και αλείφουμε το κρέας με αυτόν φτιάχνει πολύ ωραία κρούστα και γεύση στο κρέας ,λιαστό πελτέ χειροποίητο όπως και τρεις τέσσερις κουταλιές της σουπας σπιτική σάλτσα και βάζουμε με νεράκι το κρέας στο φούρνο και αφήνουμε να μελώσει και να γίνει λουκουμάκι…

1 ώρα νωρίτερα πριν γίνει αυτό ρίχνουμε πατάτες δεν ανακατεύουμε απλά αφήνουμε να ψηθούν στη συνέχεια αφού γίνει το φαγητό προσθέτουμε νεράκι κανένα δύο ποτήρια παραπάνω και ρίχνουμε μακαρόνια αφήνουμε να βράσουν και αυτά ενώ έχουμε ανακατέψει δυο-τρεις φορές μέχρι τη διάρκεια να γίνει το φαγητό μας …σερβίρεται με τυράκi φέτα τα μακαρόνια ή και τίποτα και καλή σας όρεξη ψήνομαι στους 180 βαθμους κελσίου.. ψήστε τα μακαρόνια altende..!!!

Η Συνταγή είναι της κας Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου – Gogo Samiou