Κεικ κολοκυθιού
Απαραίτητα προϊόντα:
3 κολοκυθάκια
1 κιλό πατάτες
200 γρ ζαμπόν
200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
3 αυγά
50 γρ βούτυρο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
4-5 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβω τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα ψήνω στο γκριλ με ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε και κρυώνουμε σε τρυπητό. Βράζω τις πατάτες. Τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε.
Σε αυτά προσθέτω τα αυγά, το βούτυρο και τα τηγανητά κρεμμύδια και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε. Σε φόρμα κεικ τακτοποιώ τα κολοκυθάκια στα τοιχώματα και στον πάτο κατά την κρίση μου.
Βάζω το μισό μείγμα πατάτας. Στρώνω μια σειρά ζαμπόν και τριμμένη μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνω πατάτες, ζαμπόν, μοτσαρέλα και τελειώνω με κολοκυθάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.
Είναι σημαντικό να γυρίσετε σε ένα κατάλληλο πιάτο μετά από ΠΛΗΡΗΣ ΨΥΞΗ. Διαφορετικά το σχήμα χαλάει.
Φρέσκο και ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο από εμένα! 🙂