Δείτε Επίσης: Πικάντικο Κεμπάπ με σάλτσα Γιαουρτιού | Γεμιστή Μελιτζάνα με Κεμπαπ

Κεμπαπ κοτόπουλο στο τηγάνι

Συστατικά

Κιμά κοτόπουλου 500γρ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/2 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι για γεύση
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρο (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
1 μέτριο αυγό
Απλό αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας
40 ml λάδι
Λάδι για τηγάνισμα 5 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Φοράμε γάντια μίας χρήσης και τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά κοτόπουλο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το κύμινο, το τζίντζερ, το μπούκοβο, κόλιανδρο το ξερό κρεμμύδι, πελτέ ντομάτας, αλεύρι, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί ο κιμάς.
Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να πάει παντού.
Τυλίγουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.

Μόλις το βγάλουμε παίρνουμε ένα χοντρό καλαμάκι και τυλίγουμε γύρω του το κεμπαπ.
Στο τηγάνι ρίχνουμε 5 κουταλιές λάδι να κάψει ελαφρώς και βγάζουμε τα κεμπάπ σιγα σιγά από το καλαμάκι μέσα στο τηγάνι

και τηγανίζουμε για 12-15 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.