Δείτε Επίσης: Κεμπάπ Ανατολίτικο | Σπιτικό κεμπάπ με ψητές ντομάτες, πίτα, πατάτες και τυροκαφτερή

Κεμπάπ με σάλτσα Γιαουρτιού

Συστατικά

1/2 κιλό κιμά βοδινό (80% άπαχο 20% λίπος)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ και σκόρδο λιωμένα σε μπλεντερ
¼ φλιτζάνι δυοσμο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 πράσινο τσίλι (αλέστε σε μπλεντερ σε πάστα)
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
¾ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κύμινου
¾ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προσθέτω 1 κουταλάκι του γλυκού γιατί μου αρέσει πραγματικά πικάντικο)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο
2 κ.σ. κόλιανδρο
1 μέτριο πράσινο τσίλι σε πάστα

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε τα κεμπάπ.
Στο κιμά σας, προσθέστε κόλιανδρο, σκόνη κύμινου, πιπέρι καγιέν, αλάτι μαζί με το κρεμμύδι, τζίντζερ και σκόρδο, δυόσμο, κόλιανδρο και πράσινο τσίλι και το λιωμένο βούτυρο. Φροντίστε να στύψετε τα κρεμμύδια με τα χέρια σας για να στραγγίξετε το χυμό του, διαφορετικά θα υπάρχει υπερβολική υγρασία στο κιμά και δεν θα κολλήσουν στο σουβλάκι.
Ανακατέψτε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα, αλλά μην το υπερκαλύψετε.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε το μαρινάρισμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και έως και έξι ώρες.

Ενώ το κεμπάπ μαρινάρεται, φτιάχνετε σάλτσα γιαουρτιού. Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας
δυοσμο και κόλιανδρο μαζί με τα πράσινα τσίλι σε μπλεντερ με ένα κγ νερό για να φτιάξετε μια πάστα.
Ρίξτε αυτή την πάστα στο γιαούρτι.
Ρυθμίστε το νερό για να λάβετε την επιθυμητή συνοχή. Αν σας αρέσει η σάλτσα πιο υγρή,
προσθέστε περισσότερο νερό. Αλατίστε και κρατήστε στην άκρη.

Για να φτιάξετε τα κεμπάπ, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς.
Βγάλτε μια μεγάλη μπάλα από το μείγμα κρέατος και περάστε τη μέσα από το σουβλάκι.
Δουλεύοντας γρήγορα αλλά απαλά, απλώστε το κρέας στο σουβλάκι με τα χέρια σας.

Για να ψήσετε τα κεμπάπ στο φούρνο, τοποθετήστε το ράφι-σχαρα στο πάνω τρίτο ράφι του φούρνου
Λαδώστε λίγο την σχάρα και από κάτω βάλτε ένα ταψί για τα υγρά
Ψήνουμε τα κεμπάπ για 20-25 λεπτά, περιστρέφοντας όπως απαιτείται για να ροδίσουν τα
κεμπάπ τριγύρω. Εάν διαπιστώσετε ότι τα κεμπάπ σας στεγνώνουν, βουρτσίστε με λάδι. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να προσθέσετε λάδι εν αντίθεση από μια εξωτερική ψησταριά, ο φούρνος διατηρεί τα κεμπάπ να μαγειρεύετε στους χυμούς του.
Μόλις μαγειρευτούν, βάλτε τα κεμπάπ σε ένα πιάτο και σερβίρετε με την σάλτσα και πίτες.
Αυτό κάνει 6 πολύ μεγάλα κεμπάπ.
* Σημείωση: εάν το μείγμα κρέατος είναι πολύ υγρό και δεν κολλάει στο σουβλάκι,
προσθέστε μερικά κουταλάκια του γλυκού αλεύρι. Το αλεύρι θα στεγνώσει την υγρασία.
Αυτή η συμβουλή δόθηκε από έναν αναγνώστη!

Πικάντικο Κεμπάπ με σάλτσα Γιαουρτιού

Δείτε Επίσης: Κεμπάπ Ανατολίτικο | Σπιτικό κεμπάπ με ψητές ντομάτες, πίτα, πατάτες και τυροκαφτερή

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΗ πιο απλή συνταγή τηγανίτας
Επόμενο άρθροΤο Μαρμαρένιο Κέικ