Συστατικά:
Κιμάς – 1,5 κιλό
Καρότα – 150 γρ.
Πατάτες – 200 γρ.
Κρεμμύδι – 100-150 γρ.
Πιπεριά – 150 γρ.
Αυγά – 1-2 τεμάχια
Αλάτι, μαύρο πιπέρι,
πάπρικα κατά βούληση
Οποιαδήποτε μυρωδικά (Μαϊντανός, Μαντζουράνα, Δυόσμος, )
Σκόρδο – 3 σκελίδες
Εκτέλεση
Τρίψε τα καρότα και τις πατάτες στον τρίφτη. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε πολύ μικρά κυβάκια. Πολτοποίησε ή ψιλόκοψε το σκόρδο. Ψιλόκοψε τα μυρωδικά της επιλογής σου.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον κιμά. Πρόσθεσε τα τριμμένα καρότα και πατάτες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πιπεριά, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Σπάσε τα αυγά στο μπολ με τον κιμά και τα λαχανικά. Πρόσθεσε αλάτι, μαύρο πιπέρι και πάπρικα κατά βούληση.
Ζύμωσε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια σου μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχεις ένα αφράτο μείγμα. Μην φοβηθείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο ζύμωμα, βοηθάει τους κεφτέδες να γίνουν πιο αφράτοι.
Πλάσε το μείγμα σε κεφτέδες στο μέγεθος που επιθυμείς. Μπορείς να βρέξεις ελαφρώς τα χέρια σου με νερό ή λάδι για να μην κολλάει ο κιμάς.
Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C στον αέρα ή 200°C στις αντιστάσεις. Λάδωσε ελαφρώς ένα ταψί ή στρώσε λαδόκολλα. Τοποθέτησε τους κεφτέδες στο ταψί αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήσε τους κεφτέδες στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-35 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους και τον φούρνο σου. Γύρισέ τους στα μισά του χρόνου ψησίματος για να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Οι κεφτέδες είναι έτοιμοι όταν έχουν ροδίσει καλά και δεν είναι ροζ στο εσωτερικό.