Αυτό το πιάτο συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση των κεφτέδων με τη φρεσκάδα της στραπατσάδας και την τραγανή υφή των τηγανητών λαχανικών. Είναι ένα χορταστικό και νόστιμο γεύμα, ιδανικό για ένα χαλαρό Σαββατόβραδο.

Υλικά

Για τους κεφτέδες:
1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
2 αυγά
3-4 φέτες ψωμί του τοστ, μουλιασμένες σε γάλα και στραγγισμένες
2 κρεμμύδια (1 τριμμένο και 1 ψιλοκομμένο)
Λίγο σκόρδο σε σκόνη
Λίγο κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη στραπατσάδα:
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
1 αυγό ολόκληρο

Για τα τηγανητά λαχανικά (προαιρετικά):
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
1 μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατευουμε το κιμά , αυγά, ψωμί ( μουλιασμένες σε γάλα και στραγγισμένες),κρεμμύδια (1 τριμμένο και 1ψιλοκομμένο), λίγο σκορδόσκονη,κρεμμυδόσκονη, μπαχάρι τριμμένο,πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη , μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο ελαιόλαδο.Ζύμωσα καλά και έβαλα στο ψυγείο για μία ώρα.
Έπλασα,αλεύρωσα και τηγάνισα σε ηλιέλαιο .

Για τη στραπατσάδα σόταρα σε ελαιόλαδο μία καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, έριξα 4 μεγάλες ντομάτες που είχα τρίψει, αλάτι και πολύ λίγο πιπέρι.
Αφού πήραν μιά δυό βράσεις, έριξα δύο αυγά κι ανακάτεψα καλά.Σβήνω το μάτι, προσθέτω ένα αυγό ολόκληρο,σκεπάζω και σε 2-3 λεπτά το αποσύρω από τη φωτιά.

Καλή απόλαυση

H Συνταγή είναι της φίλης Ελίνας Σκλαβου