Κεφτεδάκια κοκκινιστά με πιλάφι

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά αναμεικτο
2 αυγά
2 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημενη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. δυόσμο
1/2 κ.γ. κύμινο
30 ml ούζο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα μεγάλη φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη σάλτσα τομάτας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. χυμό τομάτας
250 γρ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
αλάτι /πιπέρι

Για το πιλάφι
1.5 κούπα ρύζι κίτρινο Αμερικής
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
3 κούπες νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε πολυ καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
Έπειτα με τα χέρια πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.

Παράλληλα προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 6΄-7΄.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό τομάτας, τον ζωμό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 25’.
Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα τομάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφτούν με σάλτσα.

Για το πιλάφι:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ρύζι και τα καρότα μαζί με τα μπαχαρικά,χωρίς τον κύβο.
Αφού τσιγαριστούν μεταφέρουμε από το τηγάνι σε ένα ταψί μέτριο, ρίχνουμε το νερό και τον κύβο και βάζουμε στους 170 στις αντιστάσεις να ψηθεί και κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Όταν πιει όλο το νερό δοκιμάζουμε αν το ρύζι είναι ψημένο αν όχι ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη,ανακατεύουμε και αφήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί.

Σερβίρουμε το ρύζι με μια κούπα και το περιχύνουμε με σάλτσα και κεφτεδάκια