Έφτιαξα τα δικά μου κεφτεδάκια, βάζω αυτό που νιώθω σωστά, είναι σαν να ζωγραφίζω 😉

Υλικά:

250 γρ μοσχαρισιο κιμά
250 γρ κιμά κοτόπουλου
1 αυγό
½ φλιτζάνι /μαύρο πιπέρι/ξηρός βασιλικός/ και ψίχα ψωμιού
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 φρέσκο ​​σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσακι φρέσκο ​​μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο πουρέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1 βάζο ετοιμη σάλτσα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύω τον μοσχαρισιο και τον κιμά κοτόπουλου.
Προσθέτω το αυγό, τα μπαχαρικά, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τον πουρέ ντομάτας και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πλάθω μικρά κεφτεδάκια.


Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζω τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνω την έτοιμη σάλτσα σπαγγέτι.
Προσθέτω τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράζω για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρω τα κεφτεδάκια με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.