Κεφτεδάκια με μορταδέλα και παρμεζάνα

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ μορταδέλα
200 γρ μπαγιάτικο ψωμί
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
Γάλα
Μαϊντανός
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Τριμμένη φρυγανιά
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τις φέτες ψωμιού να μαλακώσουν στο γάλα. Όταν είναι πολύ μαλακά, τα στύβουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ψιλοκόβουμε με ένα blender. Ψιλοκόβουμε τη μορταδέλα μαζί με τα αυγά και προσθέτουμε τα πάντα στο ψωμί. Προσθέστε την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα
πλάθουμε σε μπάλα δίνοντας σχήμα στα κεφτεδάκια. Τα περνάμε στην τριμμένη φρυγανιά και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Φέρνουμε το λάδι σε μετρια θερμοκρασία, τοποθετούμε μεσα τα κεφτεδάκια και τα ροδίζουμε ομοιόμορφα. Μόλις ψηθεί καλά, αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά σε απορροφητικό χαρτί και μετά
σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατάτες φούρνου με μπαχαρικά
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακά Μαμουλια Χίου