Κεφτεδάκια με ξινολάχανο

Υλικά:

• 700 γρ λάχανο
• 2 αυγα
• 2 κρεμμύδια
• 4-5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 30 γρ βούτυρο

Πώς να ετοιμάσετε κεφτεδάκια με ξινολάχανο:

Ψιλοκόβουμε το λάχανο, όπως για τη σαλάτα, και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε αρκετό νερό για να το σκεπάσει και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά.
Ξεχωριστά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε σε λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο.
Στραγγίζουμε καλά το λάχανο. Πάρτε μερικά στα χέρια σας και στύψτε τα αρκετά καλά για να στραγγίξει το νερό.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάχανο και το στραγγίζουμε καλά με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 4-5 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι, τα αυγά και το κρεμμύδι.
Από τη σύνθεση που προκύπτει, σχηματίζουμε κεφτεδάκια.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαριναρισμένο Γεμιστό Χοιρινό Ψητό
Επόμενο άρθροΜίνι Στρουντελ με τυρί