Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια:
800 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι (σε γεύση)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Για τη σάλτσα:
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι (σε γεύση)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Για τις παπαρδέλες:
1,5 πακέτο παπαρδέλες
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
Αλάτι (σε γεύση)
Τυρί τριμμένο (για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση:
Για τα κεφτεδάκια:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά τον κιμά, τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
Πλάθετε το μείγμα σε μπαλίτσες κεφτεδάκια.
Απλώστε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
Για τη σάλτσα:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι.
Σιγοβράστε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η σάλτσα να πήξει.
Τα τελευταία 5 λεπτά μαγειρέματος, προσθέστε τα ψημένα κεφτεδάκια στη σάλτσα.
Για τις παπαρδέλες:
Βράστε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώστε τις παπαρδέλες και ρίξτε τις ξανά στην κατσαρόλα.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
Αλατίστε ελαφρώς (αν χρειάζεται).
Σερβίρετε:
Μοιράστε τις παπαρδέλες σε πιάτα.
Ρίξτε από πάνω σάλτσα ντομάτας και κεφτεδάκια.
Γαρνίρετε με τριμμένο τυρί και απολαύστε!