Κιμαδοπιτάκια με φυλλώδη σπιτική ζύμη

Διαφήμιση

Υλικά για 20 πιτάκια

για την ζύμη:
Αλεύρι σίτου 650 γρ
Νερό 400 ml
Αλάτι 15 γρ
Βούτυρο 150 γρ

για γέμιση:
Κιμάς (χοιρινός και μοσχαρίσιος) 600 γρ
Βολκό κρεμμύδι 400 γρ
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Βήμα Βήμα

Διαφήμιση

Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες

Βήμα 1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Το αλάτι αραιώνεται σε νερό. Ρίχνουμε το αλεύρι σε αλατισμένο νερό σε δόσεις και αρχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη.
Βήμα 2
Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε στο τραπέζι (ή την σανίδα) μέχρι να γίνει λεία, ελαστική, απαλή και εύπλαστη.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα.
Βήμα 3
Για τον κιμά, κόψτε το κρεμμύδι σε μεσαίου μεγέθους κύβους.
Βήμα 4
Προσθέτουμε το κρεμμύδι στον κιμά, αλάτι, πιπέρι, ζυμώνουμε καλά, χτυπάμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Βήμα 5
Όταν ξεκουραστεί η ζύμη, λιώνουμε το βούτυρο και το κρυώνουμε.
Βήμα 6
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη.

Διαφήμιση

Βήμα 7
Ανοίγουμε όλα τα μέρη σε πάχος 2 χλστ., λεπτά.
Βήμα 8
Βάζουμε όλες τις απλωμένες στρώσεις ζύμης τη μια πάνω στην άλλη αλείφοντας την καθεμία με λάδι.
Βήμα 9
Τυλίξτε ένα σφιχτό ρολό.
Βήμα 10
Το χωρίζουμε σε 4 μέρη (για ευκολία), το στρυβουμε ελαφρώς, σαν να τα στύβουμε, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Βήμα 11
Χωρίζουμε το κάθε μέρος σε 5 μέρη συνολικά θα βγουν 20 ζουμερά ζυμαράκια.
Βήμα 12
Ανοίξτε καθενα ένα φύλο σε κύκλο.
Βήμα 13
Αλώνουμε μια κουταλιά κιμά και σχηματίζουμε πιτάκι.
Βήμα 14
Μεταφέρουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί και αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό.
Βήμα 15
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-25 λεπτά.

Διαφήμιση

Διαφήμιση