Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα ζεστά, χρυσαφένια Τηγανόψωμα, φρεσκοψημένα και ραντισμένα με μέλι και κανέλα; Είτε σκέτο, είτε γεμιστό με τυρί ή άλλα υλικά, τα Τηγανόψωμα αποτελουν ένα ιδανικό πρωινό ή σνακ. Σας προτείνω να δοκιμάσετε την  συνταγή για Τηγανόψωμα και να απολαύσετε την απαλή υφή και την απίστευτη γεύση

Υλικά

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 380 γραμμάρια
Ξερή Μαγιά 9 γραμμάρια
Γάλα Φρέσκο 250 γραμμάρια
Ζαχαρη 1/2 κουταλιά της σούπας
Αλατι 1/2 κουταλιά της σούπας
Ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας

Για την γέμιση
Φέτα ή Γκούντα 300 γραμμάρια 
Αυγα 1 μέτριο
Πιπέρι Κατά βούληση

Για το τηγάνισμα
Ελαιολαδο Μπόλικο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά , την ζάχαρη ,το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ρίχνουμε και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για ξεκούραση για 20 λεπτά.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 11 κομμάτια των 60 γραμμαρίων και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο τυρί , το μέτριο αυγό και το πιπέρι και ανακατεύουμε πού καλά το μείγμα. Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια μας.Προσθέτουμε το τυρί και κλείνουμε καλά την ζύμη βάζοντας την ένωση από την κάτω πλευρά. Τα φτιάχνουμε όλα με τον ίδιο τρόπο και τα αφήνουμε για ξεκούραση για 20 λεπτά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε τα χέρια μας και πατάμε το κάθε κομμάτι ζύμης να γίνει πλακέ. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και έπειτα οι πιο αφράτες και νόστιμες πιτούλες στο τηγάνι είναι έτοιμες να τις απολαύσετε. Θα σας ζητάνε όλοι συνταγή!!

Καλή σας επιτυχία!!

H Συνταγή είναι της Sahara Mark

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανόψωμα 🌿

Υλικά

500 γρ. αλεύρι σταρένιο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξύδι
νερό χλιαρό όσο πάρει,να πετύχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού…
Τυρί φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα μας, ελάχιστο πιπέρι…

Εκτέλεση

Αφού ζυμωσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζω το μπολ αν έχει καπάκι,αν δεν έχει σκεπάζω με μεμβράνη, τοποθετώ σε ζεστό μέρος περίπου για μια ώρα…
Αναδιπλώνω τη ζύμη,τη χωρίζω σε πέντε μέρη, παίρνω ένα ένα μπαλάκι ζύμης, ανοίγω με το χέρι μου ένα φυλλαράκι τοποθετώ 1 κουταλιά σούπας τριμμένη φέτα, αναδιπλώνω τις άκρες και κλείνω, τη πλευρά που έκλεισα τη βάζω στο κάτω μέρος, ανοίγω με το πλάστι πάλι σε ένα φύλλο, κάνω μια τρύπα στη μέση 

και τοποθετώ το τηγανόψωμο σε τηγάνι με λάδι που έχει κάψει με δύο πιρουνια τρυπάω κυκλικά το τηγανοψωμο ( χαμηλώνω τη φωτιά , από το 9 κατεβάζω στο 7)μόλις πάρει χρώμα το γυρίζω από την άλλη πλευρά, συνεχίζω με τα υπόλοιπα…
Όταν τα βγάζω από το τηγάνι τα τοποθετώ σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί….

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Κατερίνα Λάμπρου