Κοκκινιστό Μοσχαρακι με πουρέ πατάτας
Συστατικά
Σάλτσα Μοσχαρι
800γρ μοσχαρίσιο κρέας (από το μηρό)
500γρ κρεμμύδια κομμένα
2 Σκόρδο ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 Πιπεριά ψιλοκομένη
1 ντομάτα σε κυβακια κομμένη
2-3 κλωναράκια μαϊντανός και σέλινο
Κατά βούληση και σύμφωνα με τη γεύση ρίξτε λίγη πάπρικα και πιπέρι
Αλάτι, νερό
1 κγ κορν φλαουρ και 100μλ νερό στο τέλος
Πουρέ πατάτας:
1 κιλό πατάτες
3 λίτρα νερού
1.5 κγ. Άλατι
25 γραμμάρια βούτυρο
100 ml Γάλα
3 κγ λάδι
Μισό φλιτζάνι γιαουρτι (περίπου 90 g)
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το χτυπάμε λίγο και το αλατίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε και αυτό για 5 λεπτά να αλλάξει χρώμα.
Προσθέστε μέσα τα κομμένα λαχανικά (καρότο-ντοματα-μαιντανό-σελινο) και ανακατέψτε.
Μετα ρίξτε και 150 ml νερό σκεπαστέ όχι κλειστό και αφήστε 15 λεπτά να βράσει και ανακατέψτε περιστασιακά. Μόλις σωθεί το νερό ρίχνουμε άλλα 150 ml και το αφήνουμε πάλι 15 λεπτά.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε άλλα 250 μλ νερό και το αφήνουμε για 20 λεπτα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν
Τέλος κοιτάμε εάν το κρέας έχει μαλακωσει καλά αλλιως ρίχνουμε λίγο νερο ακομη και το αφήνουμε για 15-20 λεπτα.
Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα με το σέλινο και το μαϊντανό,
λιώνουμε με το πιρούνι τα λαχανικά ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό και ξαναβάζουμε το κρέας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Για τον πουρέ
Μόλις οι πατάτες είναι μαλακές στο πιρούνι τις στραγγίζουμε από το νερό και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο το γάλα, γιαούρτι και αρχίζουμε να τις λιώνουμε να γίνει ο πουρές.
Βαζουμε την κατσαρόλα με τον πουρέ σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 1 κγ κορν φλαουρ και 100ml νερό και τα ανακατεύουμε.
Τα προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να πήξει.
Σερβίρουμε σε ένα πιατο τον πουρε με την σάλτσα και το κρεας
Καλή Επιτυχία
Subscribe to recipe’s youtube channel here