Κολοκυθάκια Γεμιστά κοκκινιστά

Αυτή η συνταγή είναι χορτοφαγική, vegan και έχει εξίσου υπέροχη γεύση και για έναν λάτρη του κρέατος!
ΜΕΡΙΔΙΕΣ: 6

Υλικά

για τα κολοκυθάκια
12 κολοκυθάκια περίπου 12-20 εκ σε μήκος
3/4 φλιτζάνι ρύζι μεσαίου κόκκου
1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 μέτριο γλυκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1/4 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού επίπεδα φύλλα, ψιλοκομμένα
1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας:
6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και κομμένες
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
400 ml χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Αρχικά, κόψτε τα κολοκυθάκια.
Κόψτε το άκρο του στελέχους αρκετά χαμηλά για να αφαιρέσετε το πάνω μέρος και να δημιουργήσετε μια επίπεδη κορυφή.
Κόψτε και την ίδια την άκρη του στρογγυλού άκρου.
2. Αδειαστε το εσωτερικό αφήνοντας περίπου μισο εκατοστο παχος εσωτερικα (να είναι αρκετά κούφιο, προσέξτε να μην κάνετε
το εσωτερικό πολύ παχύ). Μην ανησυχείτε αν το τρυπήσετε μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί! Πετάξτε τους πυρήνες ή αποθηκεύστε
για άλλη χρήση (εγω του μαγειρεύω με αυγά).

3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ξεπλύνετε το ρύζι και αδειάστε το νερό. Προσθέστε την ντομάτα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Καρυκεύουμε με κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.


4. Γεμίζουμε το κολοκυθάκι με το μείγμα του ρυζιού, ρίχνοντάς το με κουτάλι και σπρώχνοντας απαλά τη γέμιση μέσα στην κοιλότητα.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει τουλάχιστον μισο εκατοστο χώρο χωρίς γέμιση στην κορυφή του, διαφορετικά μόλις το ρύζι ψηθεί και
διογκωθεί θα πέσει έξω από το κολοκυθακι.

5. Τοποθετήστε το γεμιστό κολοκυθάκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ακουμπώντας το ένα διπλα στο άλλο υπό γωνία.


Ρίξτε μέσα τις σκελίδες σκόρδου και τις φέτες κρεμμυδιού. Ρίξτε το χυμό ντομάτας πάνω από όλα, στη συνέχεια γεμίστε το δοχείο με λίγο νερό και ρίξτε το σχεδόν για να καλύψει τα κολοκυθακια. Αλατοπιπερώνουμε.


6. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει βράση σε μέτρια δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράζουμε για περίπου μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθακια

7. Μεταφέρετε τα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και βράστε λίγο τη σάλτσα για να πήξει. Μπορείτε να προσθέσετε και πελτέ ντομάτας
(αριώστε τον με τη σάλτσα πριν τον προσθέσετε στην κατσαρόλα). Δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει μια βράση η σάλτσα και βράζουμε
για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα και να αποκτήσει λίγο σώμα.
Προσέχετε να μην καεί ή να πηξετε υπερβολικά τη σάλτσα ντομάτας εδώ.
Σε αντίθεση με τη σάλτσα ζυμαρικών, τελικά αυτή η σάλτσα είναι ακόμα αρκετά ρευστή, αυτό που θέλουμε.

8. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα κολοκυθακια. Για να σερβίρετε ανοίξτε την επάνω πλευρά κατά μήκος και απλώστε τη σάλτσα με κουτάλι !

Καλή Ορεξη

Khalil Alsalman

Προηγούμενο άρθροΟσομπούκο γαλοπούλαςμε αρακά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και κρεμμύδια