Κολοκυθάκια με κιμά και μπεσαμελ.

Συστατικά:

Κολοκυθάκια – 2 κομμάτια
Κιμάς – 500 γρ
Κρεμμύδια – 100 g
Ντομάτες στο δικό τους χυμό – 250 ml
Μοτσαρέλα – 200 γρ
Κόκκινο κρασί – 100 ml
Σκόρδο – 1-2 σκελίδες
Βούτυρο – 40 g
Αλεύρι – 40 g
Φυτικό λάδι
Μαύρο πιπέρι
Ζάχαρη καστανη
Δενδρολίβανο
Μοσχοκάρυδο – 4 g

Παρασκευή:

Κόψαμε τα κολοκύθια σε μεγάλες φέτες κατα μηκος με ένα μαχαίρι. Ας αρχίσουμε να φτιάχνουμε
σάλτσα μπολονέζ. Πρώτα, τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγάνι, με την
προσθήκη μικρής ποσότητας φυτικού λαδιού. Βάζουμε το μοσχαρίσιο κιμα στο τηγάνι και το
τηγανίζουμε με κρεμμύδια, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι,
λίγη ζάχαρη για γεύση και ανακατέψτε. Βάζουμε πολλά κλαδάκια δεντρολίβανο στο τηγάνι,
ρίχνουμε το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό το κρασί. Προσθέστε το
ψιλοκομμένο σκόρδο στον κιμά, τις ντομάτες στο δικό τους χυμό, ανακατέψτε και
να ερθει σε ελαφρό βρασμό για 2-3 λεπτά.

Παρασκευή σάλτσας μπεσαμέλ

Τηγανίζουμε το αλεύρι σε βούτυρο, ρίχνουμε 250 ml κρύου γάλακτος και ανακατεύουμε με
ελαφρά, ώστε να μην υπάρχουν κομμάτια. Αλατίστε τη μπεσαμέλ, προσθέστε μοσχοκάρυδο
στη γεύση και ανακατέψτε καλά. Στο κάτω μέρος του ταψιού απλώνουμε τις κορδέλες
κολοκυθιών, καλύπτουμε με κιμά, πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα, ρίχνουμε σάλτσα μπεσαμέλ απο πάνω. Επαναλαμβάνουμε επίσης ένα
ακόμη επίπεδο. Τελειώνουμε τα κολοκυθάκια με κορδέλες, ρίχνουμε με μπεσαμέλ και το
πάνω με τυρί μοτσαρέλα. Βάζουμε για ψήσιμο στο φούρνο για 18-20 λεπτά σε θερμοκρασία 180 βαθμών. Κόψτε τα λαζάνια σε κομμάτια, μεταφέρετε σε ένα πιάτο,
διακοσμήστε με βότανα, μαρούλι, ντοματίνια και σερβίρετε.