Κολοκυθάκια σαν τηγανιτή πατάτα

(Κάνει 2 ή 3 μερίδες)

Συστατικά:

3 μεσαία κολοκύθια, κομμένα σε ψιλά μπαστούνια (χρησιμοποίησα περίπου 10 ουγκιές.)
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Αλάτι και πιπέρι

Κατευθύνσεις:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Στρώστε ένα ταψί με μία λαδόκολα και αφήστε το στην άκρη.
Κόψτε τα άκρα από τα κολοκυθάκια και κοψτε το σε λεπτά μπαστούνια.


Φτιάξτε μια σειρά για την προετοιμασία των τηγανητών κολοκυθιών.
Στο μπολ # 1, προσθέστε το αλεύρι.
Στο μπολ # 2, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά.
Στο μπολ # 3, ανακατευουμε μαζί την φρυγανία, τριμμένη παρμεζάνα, σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.
Καλύψτε κάθε κολοκύθι στο μείγμα αλευριού (σε μπολ # 1).
Στη συνέχεια βυθίστε κάθε ραβδί κολοκυθιών στο μείγμα αυγών (σε μπολ # 2).
Τέλος, καλύψτε κάθε ραβδί κολοκυθιών στο μείγμα φρυγανιάς (σε μπολ # 3).
Μεταφέρετε τα ραβδιά κολοκυθιών στο έτοιμο ταψί.
(Προαιρετικό) Ψεκάστε τα ραβδιά κολοκυθιών με σπρέι μαγειρέματος.
Τηγανίστε τα τα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν (γυρίστε τα στη μέση του χρόνου τηγανίσματος).

Πηγή: thecomfortofcooking.com

Προηγούμενο άρθροΦτιάξε το Πιο εύκολο παγωτό με ότι γλυκό του κουταλιού έχετε!
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πατατούλες μέσα σε μια κρεμώδη σάλτσα…ένα Κυριακάτικο Φαγητό