Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Μια σούπερ εύκολη και υγιεινή συνταγή για κολοκυθάκια στον φούρνο, που είναι ιδανικά για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ένα ελαφρύ βραδινό. Είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε τα κολοκυθάκια χωρίς πολλά λάδια, και γίνονται πεντανόστιμα στη λαδόκολλα! Αυτή η συνταγή για κολοκυθάκια στον φούρνο θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας, ειδικά αν τα σερβίρετε με λίγο σκόρδο και ξύδι, ή ακόμα καλύτερα, με ένα δροσερό τζατζίκι!

Κολοκυθάκια στον φούρνο

Ψητά κολοκοθάκια σε πιάτο, συνοδευόμενα από δροσερό τζατζίκι

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και υγιεινά κολοκυθάκια στον φούρνο με αυτή την απλή συνταγή. Ιδανικά για ορεκτικό ή συνοδευτικό, με βήματα και tips για τέλειο αποτέλεσμα.

Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα κολοκυθάκια, θα χρειαστούμε τα εξής απλά υλικά:

  • Όσα Κολοκυθάκια θέλουμε
  • Λίγο Ελαιόλαδο
  • Λίγο Αλάτι
  • Λίγο Πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας Κίτρινο αλεύρι
  • Λίγο Κουρκουμάς
  • Λαδόκολλα (για το ταψί)
  • Για το σερβίρισμα Σκόρδο και Ξύδι (ή Τζατζίκι)

Instructions

Η εκτελεση της συνταγης ειναι πανευκολη και δεν χρειαζεται πολυ κοπο! Ετσι, κερδιζετε χρονο και εχετε ενα υγιεινο και γευστικο αποτελεσμα.

  1. Πλενω καλα και κοβω σε ροδελες τα κολοκυθακια.
  2. Τα βαζω σε ενα ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.
  3. Ριχνω απο πανω τους λιγο ελαιολαδο, λιγο αλατι και λιγο πιπερι.
  4. Προσθετω δυο κουταλιες της σουπας κιτρινο αλευρι και λιγο κουρκουμα.
  5. Τα ανακατευω λιγο με τα χερια μου η με μια σπατουλα για να πανε παντου τα υλικα.
  6. Τα ψηνω στον φουρνο στον αερα στους 180°C.
  7. Ψηνω μεχρι να μαλακωσουν και να παρουν ενα ωραιο χρυσαφενιο χρωμα, περιπου 20-30 λεπτα αναλογα το φουρνο.
  8. Μολις ειναι ετοιμα, τα σερβιρουμε αμεσως.

Η Συνταγη ειναι της κας Μ?νια Στεφοπο?λου

Notes

Για να γίνουν τα κολοκυθάκια στον φούρνο σας ακόμα πιο νόστιμα και επιτυχημένα, έχω μερικά μυστικά να σας πω:

Η λαδόκολλα: Η χρήση λαδόκολλας είναι το μυστικό για να μην κολλήσουν τα κολοκυθάκια και να ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να χρειάζονται πολύ λάδι. Επίσης, γλιτώνετε το πλύσιμο του ταψιού!

Το αλεύρι και ο κουρκουμάς: Το κίτρινο αλεύρι και ο κουρκουμάς δίνουν μια ωραία, ελαφριά κρούστα και ένα όμορφο χρώμα στα κολοκυθάκια, χωρίς να τα κάνουν βαριά.

Το σερβίρισμα: Δοκιμάστε να σερβίρετε τα κολοκυθάκια με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και ξύδι στο τέλος. Η οξύτητα του ξυδιού και η ένταση του σκόρδου δίνουν μια απίστευτη γεύση! Ακόμα καλύτερα, φτιάξτε ένα δροσερό τζατζίκι για το σερβίρισμα. Η δροσιά του γιαουρτιού και το άρωμα του σκόρδου ταιριάζουν απίστευτα!

Η ποσότητα λαδιού: Όπως είπαμε, ο στόχος είναι να είναι ελαφριά. Ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε καλά για να πάει παντού. Δεν χρειάζεται να κολυμπούν στο λάδι!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή