Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Μια σούπερ εύκολη και υγιεινή συνταγή για κολοκυθάκια στον φούρνο, που είναι ιδανικά για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ένα ελαφρύ βραδινό. Είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε τα κολοκυθάκια χωρίς πολλά λάδια, και γίνονται πεντανόστιμα στη λαδόκολλα! Αυτή η συνταγή για κολοκυθάκια στον φούρνο θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας, ειδικά αν τα σερβίρετε με λίγο σκόρδο και ξύδι, ή ακόμα καλύτερα, με ένα δροσερό τζατζίκι!
Κολοκυθάκια στον φούρνο

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και υγιεινά κολοκυθάκια στον φούρνο με αυτή την απλή συνταγή. Ιδανικά για ορεκτικό ή συνοδευτικό, με βήματα και tips για τέλειο αποτέλεσμα.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα κολοκυθάκια, θα χρειαστούμε τα εξής απλά υλικά:
- Όσα Κολοκυθάκια θέλουμε
- Λίγο Ελαιόλαδο
- Λίγο Αλάτι
- Λίγο Πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας Κίτρινο αλεύρι
- Λίγο Κουρκουμάς
- Λαδόκολλα (για το ταψί)
- Για το σερβίρισμα Σκόρδο και Ξύδι (ή Τζατζίκι)
Instructions
Η εκτελεση της συνταγης ειναι πανευκολη και δεν χρειαζεται πολυ κοπο! Ετσι, κερδιζετε χρονο και εχετε ενα υγιεινο και γευστικο αποτελεσμα.
- Πλενω καλα και κοβω σε ροδελες τα κολοκυθακια.
- Τα βαζω σε ενα ταψι στρωμενο με λαδοκολλα.
- Ριχνω απο πανω τους λιγο ελαιολαδο, λιγο αλατι και λιγο πιπερι.
- Προσθετω δυο κουταλιες της σουπας κιτρινο αλευρι και λιγο κουρκουμα.
- Τα ανακατευω λιγο με τα χερια μου η με μια σπατουλα για να πανε παντου τα υλικα.
- Τα ψηνω στον φουρνο στον αερα στους 180°C.
- Ψηνω μεχρι να μαλακωσουν και να παρουν ενα ωραιο χρυσαφενιο χρωμα, περιπου 20-30 λεπτα αναλογα το φουρνο.
- Μολις ειναι ετοιμα, τα σερβιρουμε αμεσως.
Η Συνταγη ειναι της κας Μ?νια Στεφοπο?λου
Notes
Για να γίνουν τα κολοκυθάκια στον φούρνο σας ακόμα πιο νόστιμα και επιτυχημένα, έχω μερικά μυστικά να σας πω:
Η λαδόκολλα: Η χρήση λαδόκολλας είναι το μυστικό για να μην κολλήσουν τα κολοκυθάκια και να ψηθούν ομοιόμορφα χωρίς να χρειάζονται πολύ λάδι. Επίσης, γλιτώνετε το πλύσιμο του ταψιού!
Το αλεύρι και ο κουρκουμάς: Το κίτρινο αλεύρι και ο κουρκουμάς δίνουν μια ωραία, ελαφριά κρούστα και ένα όμορφο χρώμα στα κολοκυθάκια, χωρίς να τα κάνουν βαριά.
Το σερβίρισμα: Δοκιμάστε να σερβίρετε τα κολοκυθάκια με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και ξύδι στο τέλος. Η οξύτητα του ξυδιού και η ένταση του σκόρδου δίνουν μια απίστευτη γεύση! Ακόμα καλύτερα, φτιάξτε ένα δροσερό τζατζίκι για το σερβίρισμα. Η δροσιά του γιαουρτιού και το άρωμα του σκόρδου ταιριάζουν απίστευτα!
Η ποσότητα λαδιού: Όπως είπαμε, ο στόχος είναι να είναι ελαφριά. Ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε καλά για να πάει παντού. Δεν χρειάζεται να κολυμπούν στο λάδι!