Υλικά:

Για τη ζύμη:

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Νερό
Για τη γέμιση:

Τριμμένο κολοκύθι (από τον καταψύκτη)
Τριμμένο καρότο
2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 πράσο (ψιλοκομμένο)
Άνηθος (ψιλοκομμένος)
Μυρώνι (ψιλοκομμένο)
Δυόσμος (ψιλοκομμένος)
Ελαιόλαδο
2 αυγά
Φέτα τριμμένη
Γκούντα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Φύλλα κρούστας
Βούτυρο λιωμένο
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Ζύμη:

Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και σταδιακά πρόσθεσε νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη.
Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά, σκεπασμένη με μεμβράνη.

Γέμιση:

Σε ένα τηγάνι ζέστανε ελαιόλαδο και σόταρε τα λαχανικά με ελαιολαδο
Πρόσθεσε τα αυγά, την φέτα, τη γκούντα, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά.

Συναρμολόγηση:

Άνοιξε τα φύλλα και άπλωσε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο.

Κολοκυθοκαροτοπρασοτυρόπιτα
Κολοκυθοκαροτοπρασοτυρόπιτα

Ρόλλαρε τα φύλλα και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί.
Άλειψε τα ρολά με λιωμένο βούτυρο και πασπάλισε με σουσάμι.

Κολοκυθοκαροτοπρασοτυρόπιτα
Κολοκυθοκαροτοπρασοτυρόπιτα

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
Ψήσε την πιτα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει.

H Συνταγή/φωτο είναι της κας Maria Ntelimara