Κολοκυθοκεφτέδες με Τζατζίκι

Συστατικά

4 φλιτζάνια τριμμένα κολοκυθάκια περίπου 2-3 ​​μέσαία
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν επιπλέον, αν είναι πολύ υδαρή το μείγμα 
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
½ κουτ. Σούπας σκόνη κρεμμυδιού
¼ κούπα σκόρδο σκόρδου
¼-½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη φρέσκια ​​μέντα
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι πολυ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

Κατευθύνσεις

Μόλις τρίψετε τα κολοκυθάκια  στύψτε τα με τα χερια / και τυλίξτε τα σε χαρτοπετσέτες για να πάρετε όλη την υγρασία. Βγάλτε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό και, στη συνέχεια, πιέστε τα μια ακόμη φορά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί τα κολοκυθάκια, το αλεύρι, τα αυγά, την σκόνη κρεμμυδιού, την σκόνη σκόρδου, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια αν χρησιμοποιείτε, όλα τα φρέσκα βότανα και πιπέρι και μόνο ένα τσίμπημα αλατιού που θα τραβήξει περισσότερο νερό από το κολοκυθάκι. (Συνήθως πασπαλίζω λίγο αλάτι σε αυτά αφού βγαίνουν από το τηγάνι όχι πριν)

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά (αντικολλητικο καλύτερα), και στη συνέχεια προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (θα χρησιμοποιήσετε 1 κουταλιά της σούπας ανά παρτίδα)

Πάρτε από το μείγμα μία κουταλιά της σούπας, πλάστε σε μια μπάλα και στη συνέχεια πιεστε το στα χέρια σας για να γίνει πλατύ . Περάστε το από το αλεύρι και είναι έτοιμο να τηγανιστεί (αυτό είναι προαιρετικό)

Τοποθετήστε τα απαλά στο τηγάνι και στη συνέχεια πιέστε τα με μια φαρδιά σπάτουλα. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν περίπου 2-3 ​​λεπτά και μετά γυρίστε τα προσεκτικά χρησιμοποιώντας μια φαρδιά σπάτουλα. Τηγανίζουμε στη δεύτερη πλευρά 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, μειώνοντας κάπως τη θερμότητα εάν είναι απαραίτητο.

Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε προσεκτικά σε ένα πιάτο ενώ ετοιμάζετε τις επόμενες παρτίδες.

Προσθέστε μια επιπλέον ποσότητα λαδιού πριν από κάθε νέα παρτίδα.

Σερβίρετε ζεστό με την αγαπημένη σας – Εγώ προτείνω να τα σερβίρετε με τζατζίκι και έχω συμπεριλάβει τη συνταγή παρακάτω και ξέρω ότι θα σας αρέσουν. 

Σημειώσεις συνταγής
* Ανάλογα με το πόσο υγρό ειναι το μείγμα με τα κολοκυθάκια μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο επιπλέον αλεύρι. Βασικά θέλετε το μείγμα σας να κρατάει σαν να κάνατε κεφτεδάκια. Εάν δεν το κρατάμε πασπαλίζουμε με επιπλέον αλεύρι μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά μέχρι το μείγμα να μπορούμε να το κάνουνε κεφτέ.

 

Προηγούμενο άρθροΚαλόγερος Αμοργού
Επόμενο άρθροΡυζοκαρυδόπιτα με Φύλλο Βηρυτού & Παραδοσιακό