Κολοκυθοκεφτεδες με τυριά

Υλικα

κολοκυθάκια – 500 – 600 g, τριμμένα
αυγά – 2 τεμ.
σκόρδο – 1 κοτσάνι φρέσκο
πράσινα κρεμμύδια – 1 κοτσάνι
άνηθο
μαϊντανός
αλεύρι – 1 κουτ.
κίτρινο τυρί – 150 g
Φέτα – 150 g
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ (αν έχουν ακόμα νερό, τα στύβουμε με το χέρι) και προσθέτουμε τα αυγά, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τρίβουμε το τυρί και το κίτρινο τυρί στον χοντρό τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 10-15 λεπτά. Παίρνουμε από το μείγμα, σχηματίζουμε μπαλάκια, τα τυλίγουμε σε αλεύρι, τα ισιώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λίπος μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚριθαράκι με λαχανικα…πολύ νόστιμο, γρήγορο και εύκολο πιάτο.
Επόμενο άρθροΜελιτζανόπιτα με φύλλο κρούστας