Μια καλοκαιρινή Κολοκυθοτυρόπιτα  τώρα που τα κολοκυθάκια βρίσκονται στο απόγειο τους ετοιμάζουμε μια φανταστική κολοκυθόπιτα με φρέσκα μυρωδικά.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ.
Ο δυόσμος και δη ο φρέσκος δυόσμος είναι το μυρωδικό που αποθεώνει τη γλύκα των κολοκυθιών σε κάθε τους μαγείρεμα,
ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο μάραθος . Σε πολλά μαγειρέματα τους συναντάμε τη, ρίγανη, τον άνηθο, τον μαϊντανό ακόμη τη μέντα τη λουΐζα και την αρμπαρόριζα.

Υλικά (για ταψί 40 εκ.):

Για το φύλλο:

600 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κουταλιές σούπας τσίπουρο (προαιρετικό)
Αλάτι
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί
Για τη γέμιση:

9-10 κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
2 πράσα (το λευκό και ανοιχτοπράσινο μέρος) κομμένα σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Τα άνθη από τα κολοκυθάκια
3 αυγά
3 κουταλιές σούπας ρύζι ή πλιγούρι
5 γεμάτες κουταλιές σούπας γάλα
Τυρί φέτα τριμμένο
1/3 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
Μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Για το φύλλο:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το αλεύρι, το ξύδι, το τσίπουρο (αν θέλετε), το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Τρίψτε με τα χέρια το αλεύρι με τα υγρά υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέστε σιγά σιγά χλιαρό νερό και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σκεπάστε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση:

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος στα 4 και μετά σε μικρά κομματάκια.
Ψιλοκόβουμε τα άνθη από τα κολοκυθάκια.
Σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα πράσα για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και κουρκουμά και σοτάρουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα άνθη από τα κολοκυθάκια, τα μυρωδικά και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε τα αυγά, το ρύζι, το γάλα και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Ετοιμάζουμε τα φύλλα
Ανοίγουμε συνολικά 8 φύλλα.. Αρχικά απλώνουμε 4 φύλλα στο ταψί μας και κάθε φύλλο το περνάμε με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα..

Τοποθετούμε και τα επόμενα 4 φύλλα, σχηματίζουμε κόθρο και περνάμε και το τελευταίο φύλλο με ελαιόλαδο
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200ο μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι από την ομάδα Μαγειρεύοντας με την marianna

Προηγούμενο άρθροΡαβανί: Μια πεντανόστιμη συνταγή!
Επόμενο άρθροΑφράτα Κεφτεδάκια Σπιτικά