Αυτή η συνταγή για κολοκυθόπιτα είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα χορταστικό συνοδευτικό.

Υλικά:

5 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 καρότο τριμμένο
2 κρεμμύδια τριμμένα
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 μικρά γιαουρτάκια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα
4 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι (σε σκόνη)

Εκτέλεση:

Τα μετράμε όλα με το κύπελλο από το γιαούρτι

Τρίψτε τα κολοκυθάκια και ρίξτε το αλάτι. Αφήστε τα για 1 ώρα να στραγγίξουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, πιέστε τα καλά με τα χέρια σας για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίψτε το καρότο και τα κρεμμύδια.
Προσθέστε τη φέτα, τα γιαουρτάκια, το ελαιόλαδο, το γάλα, τα αυγά, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέστε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια και ανακατέψτε απαλά.
Σε μία λαμαρίνα στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα και τη ψήνουμε στη τελευταία σχάρα του φούρνου στον αέρα στους 160 βαθμούς για μία ώρα
ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήστε την κολοκυθόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε.

H συνταγή είναι της κας Νίκη Κλίνη

Προηγούμενο άρθροΠίτσα στο ταψί με λουκάνικο κουνουπίδι και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΤυρένιες μπαλίτσες – το απόλυτο σνακ για την παραλία!