Κολοκυθόπιτα ρολό σιροπιαστή
Υλικά
Για την γέμιση:
1 κιλό τριμμένη κολοκύθα
1/2 φλυτζάνα ψιλό σιμιγδάλι
1/2 φλυτζάνα τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1 φλυτζάνα καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλυτζάνα σταφίδες ξανθές
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο για το αλλειμα των φύλλων
Για το σιρόπι:
1 φλυτζάνα νερό
2 φλυτζάνες ζάχαρη
1/2 λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Σ ένα στραγγιστηρι ρίχνουμε την τριμμένη κολοκύθα και την πιέζουμε να φύγουν τα υγρά.
Την τοποθετούμε σ ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
Παίρνουμε δύο φύλλα τα αλλειφουμε με βούτυρο λιωμένο,και βάζουμε τη γέμιση.
Τα κάνουμε ρόλο,και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα φύλλα, αλείφουμε και από πάνω βούτυρο,και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς ή για 45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βραζουμε τα υλικά,και όταν το σιρόπι αρχίζει να κοχλάζει με πολλές φουσκάλες, αποσύρουμε απ τη φωτιά.
Σιροπιαζουμε την πίτα,(κρύα πίτα, καυτό σιρόπι),και….όταν κρυώσει απολαμβάνουμε….🤗🍽
Καλη Επιτυχία