Φανταστείτε μια κολοκυθόπιτα τόσο αφράτη και νόστιμη που μοιάζει με μπουγάτσα.
Το χρυσαφένιο φύλλο αγκαλιάζει μια γέμιση από βελούδινη γεμιση, αρωματισμένη με κανέλα.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
3 κολοκυθάκια πράσινα μέτρια
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελαφρύ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 αυγό
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
6 με 7 κουταλιές αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη συνέχεια χτυπάμε το αυγό, και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο τέλος το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός. Μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω αλεύρι! Βάζω ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί ρίχνω το μίγμα από πάνω το άλλο φύλλο το τρύπαω λίγο, και ψήνουμε στους 170 αέρα 20 με 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο!
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη!
H Συνταγή είναι της κας Athanasia Tsigara