Κολοκυθόπιτες

Συστατικά:

– 600 γραμμάρια αλεύρι
– 250 ml νερό
– 40 γρ λάδι
– 15 γρ ξύδι από λευκό κρασί
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 140 γρ βούτυρο
– 1 κιλό κολοκύθα
– 100 γρ ζάχαρη
– 1 κρόκο
– 1 κουταλιά της σούπας γάλα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό το λάδι το ξύδι το αλάτι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι το ανακατεύουμε να αρχίσει να παίρνει μία συνοχή σαν χυλός και προσθέτουμε το αλευρι έως ότου γινει ζύμη και αρχίζουμε να τη ζυμώνουμε με το χέρι. Την βγάζουμε μετά σε έναν αλευρωμένο πάγκο συνεχίζουμε το ζύμωμα με αλεύρι στα χέρια και εως ότου πάρουμε μία μη κολώδης ζύμη.

Βάζουμε σε ένα μπολάκι ζύμη και σκεπάζουμε για μία ώρα. Στη συνέχεια στο διάστημα αυτό τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη την κολοκύθα. Όταν περαει η ώρα τι βγάζουμε πάλι σε αλευρωμένο πάγκο και την κόβουμε και οχτώ κομμάτια από κάθε κομμάτι κάνουμε μία μπάλα τις βάζουμε τις μπάλες σ ένα δίσκο γιατί σκεπάζουμε.

Μετά παίρνουμε μία μία τις μπάλες αλευρώνουμε και τις ανοίγουμε σε ένα φύλλο λεπτό σαν αυτά που κάνουμε και την πίτα βουτυρώνουμε καλα το φύλλο και στο μισό φύλλο βάζουμε το κολοκύθι ξεκινάμε από την πλευρά που υπάρχει το κολοκύθι και αρχίζουμε και τυλίγουμε το ρόλο μέχρι το τέλος του φύλλου, και στη συνέχεια το κανουμε σαλιγκάρι.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω όλα τα φύλλα μας ανακατεύουμε καλά και τα αλείφουμε με μειγμα κρόκου και γάκακτος. Βάζουμε στο φούρνο για 45 με 55 λεπτά στους 180 βαθμούς τα βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ Σαλάτα του βοσκού
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με χταπόδι ραγού