Τέτοιες πίτες είναι πολύ δημοφιλείς, νόστιμες και σχετικά γρήγορες, μπορείτε να τις φτιάξετε και με γέμιση μανιταριών, φιλέτο κοτόπουλου. Αν σας περισσέψει βραστό κρέας/κοτόπουλο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στη γέμιση, μπορείτε να φτιάξετε και με λαχταριστή σάλτσα μανιταριών, μμμ…

✅ Υλικά

Κολοκυθάκια – 500/600 γρ.
Αυγά – 1 τεμ.
Αλεύρι – 4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι – για γεύση
Γιαούρτι – 1 κουταλιά της σούπας.
Μικρό κρεμμύδι – 1 τεμ
Μικρό καρότο – 1 τεμ
φρεσκο κρεμμυδακι ή μαιντανό
Σκελίδα σκόρδο – προαιρετικά
Μπέικιν πάουντερ στην άκρη ενός μαχαιριού.

✅ Γέμιση
Κιμάς κοτοπουλο – 300 γρ
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Καρότο – 1 τεμ
Μουστάρδα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Φρέσκο κρεμμύδι/ή άλλα χόρτα
Αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά – για γεύση

✅ Προετοιμασία

Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση: ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε τα καρότα σε μέτριο τρίφτη, τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε κιμά, αλάτι, πιπέρι, καρυκεύματα κατά βούληση, μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμη, προσθέτουμε στο τέλος τη μουστάρδα, προσθέτουμε φρέσκα κρεμμυδάκια/χόρτα ψιλοκομμένα στην τελική γέμιση.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και με τα χέρια μας βγάζουμε το περιττό ζουμί.
Προσθέστε τριμμένο καρότο σε μέτριο τρίφτη, τριμμένο κρεμμύδι, προσθέστε το αυγό, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, αλάτι, τα μυρωδικά.
Τηγανίζουμε σε προθερμασμένο τηγάνι με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά.

Το απλώνουμε με ένα κουτάλι και το ισιώνουμε, σχηματίζουμε ένα στρογγυλό πιτακι της επιθυμητής διαμέτρου, μεγαλύτερο/μικρότερο, μεγαλύτερο – 3 κουταλιές το καθένα, μικρότερα – 2 κουταλιές το καθένα τηγανίζουμε κάτω από το καπάκι μέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια βάζουμε τον κιμά στο ένα πλευρά –

σκεπάζουμε με την άλλη πλευρά

Τηγανίζουμε άλλα 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά κάτω από το καπάκι.
Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί στη γέμιση πασπαλίστε πάνω από τον κιμά. Λατρεύω τέτοιες πιτουλες με τζατζίκι.

✅ Σάλτσα
Γιαουρτι + ψιλοκομμένα χόρτα + σκόρδο λιωμένο + ψιλοκομμένο αγγούρι.

Μαγειρέψτε με ❤️ Εχω πάντα ωραία γεύση!

Προηγούμενο άρθροΦανουρόπιτα…λίγο διαφορετική αλλά πεντανόστιμη
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με κρέμα