Υλικά
40γρ αλεύρι γ.ο.χ
Ασπράδια από 2αυγα
Κρόκους από 2αυγα+1 αυγό
40γρ ζάχαρη(για την μαρέγκα)
1 βανίλια
70γρ ζάχαρη
12γρ κακάο
1τσιμπια αλατι
Λίγο γάλα(για να περάσουμε το παντεσπάνι με πινέλο)
Για την κρέμα
2 κουτάκια τσιγκινα ερμολ(σαντιγί)
1 ζαχαρουχο γάλα
1 βανίλια
2 κ.σ κακάο
Ινδοκαρυδο για διακόσμηση
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με μια τσιμπια αλάτι και σιγά σιγά ρίχνουμε τα 40γρ ζάχαρη στην συνέχεια σε μια λεκάνη βάζουμε τους κρόκους με το αυγό και την ζάχαρη και χτυπάμε για 5’στην συνέχεια ρίχνουμε την μαρέγκα και απαλές κινήσεις ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε την βανίλια και το αλεύρι ανακατεμένο με κακάο ανακατεύουμε και βάζουμε το ρηχό ταψί της κουζίνας με λαδόκολλα το στρώνουμε καλά να είναι ίσο σε όλες τις μεριές ψήνουμε για 7′ στους 200αερα το βγάζουμε το γυρίζουμε ανάποδα σε καθαρή λαδόκολλα ξεφορμαρουμε με λίγο γάλα κάνουμε με πινέλο το παντεσπάνι.
Χτυπαμε την σαντιγί ρίχνουμε το ζαχαρουχο και την βανίλια και τέλος το κακάο βάζουμε την μισή σαντιγί στο παντεσπάνι απλώνουμε καλά τυλίγουμε ρόλο και καλύπτουμε το κορμο με την υπόλοιπη σαντιγί ρίχνουμε λίγο ινδοκαρυδο και διακοσμούμε καλή σας επιτυχία
Η Συνταγή είναι της κας Ioanna Koulouri