Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα
500γρ γάλα
100γρ. Ζάχαρη
60γρ. Κορν φλάουρ.
2 αυγά
1βανιλια
ξύσμα λεμόνι
1 κουτάλια βούτυρο
λίγη φυτική σαντιγί χτυπημένη με 1 κουτάλια άχνη
Καβουρδισμένο αμύγδαλο
Σιρόπι : 1,5 ποτήρι νερό , 2,5 ποτήρια ζάχαρη , λίγο λεμόνι (βράζουμε 25 λεπτά )

 

Εκτέλεση
Κάνουμε χωνακια με χαρτόνι , τα τυλιγουμε με λαδόκολλα και τα πιάνουμε με σιραπτικο .


Κόβουμε την σφολιάτα σε λουριδες και την τυλιγουμε να επικαλύπτει η μια πάνω στην άλλη . Ψήνουμε όρθια μέχρι να πάρουν χρωμα .Τα ξεφορμαρουμε μόλις κρυώσουν λίγο .

 

 


Βράζουμε το γάλα . Ανακατεύουμε την ζάχαρη , το κορν φλάουρ , την βανίλια , το ξύσμα και τα αυγά . Ρίχνουμε λίγο από το γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε . Το ρίχνουμε όλο μέσα στο γάλα και βράζουμε να πήξει . Βάζουμε και το βούτυρο . Αφήνουμε να κρυώσει .
Βουτάμε τα Κορνεδακια ελαφριά στο σιρόπι και τα γεμίζουμε με κρέμα , λίγο σαντιγί και τριμμένο αμύγδαλο .

Zoi FrantzaliΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα με μπεσαμελ
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με τραγανή σφολιάτα