Συστατικά
220 gr καπνιστό μπέικον
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι αλάτι 
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 1/2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ
1-2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα (εάν θέλετε πικάντικο)
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο τεμαχισμένο
4 φλιτζάνια με άσπρο ρύζι στον ατμό
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ

Οδηγίες
Τηγανίστε το μπέικον να γίνει τραγανό και βγάλτε και κρατήστε 2 κσ από τι λίπος τους στην άκρη
Βάλτε το βούτυρο σε μία μέτρια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ρίξτε μέσα και χτυπήστε το αλεύρι, και το πιπέρι μέχρι να έχει φυσαλίδες. Αργά ρίξτε και ανακατέψτε και το ζωμό κοτόπουλου. Αυξήστε τη φωτιά σε ψιλή σκάλα χτυπώντας τον ζωμό μέχρι να πήξει. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και ανακατεύετε σε 1 1/2 φλιτζάνι τυρί. Ανακατεύετε ένα θέλετε μία πικάντικη σάλτσα. Μειώστε τη ψωτιά να σιγοβράζει και αφήστε το στην άκρη.
Τοποθετήστε τις κουταλιές από το λίπος στο τηγάνι και ανακατέψτε το μαγειρεμένο ρύζι.

Προσθέστε το κοτόπουλου

και την σάλτσα τυριού, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν όλα μαζί.

Από πάνω ρίξτε 1 φλιτζάνι τυρί cheddar

και στη συνέχεια πάνω το τραγανισμένο ψημένο μπέικον. Τοποθετήστε το στο φούρνο για 3-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρετε αμέσως.

Credit to