Το κοτόπουλο γεμιστό είναι ένα φαγητό που εντυπωσιάζει πάντα.
Η γεύση του ρυζιού, των μανιταριών και των κάστανων σε συνδυασμό με το ζουμερό κοτόπουλο δημιουργεί έναν μοναδικό και πλούσιο γευστικό συνδυασμό.
Υλικά:
1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. πελτές ντομάτας
3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
Μισός κύβος ζωμού κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι
10 κάστανα, βρασμένα και κομμένα (προαιρετικά)
Μουστάρδα
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Τσιγάρισα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια όλα ψιλοκομμένα.
Έριξα 1 κ.γ.πελτέ και στη συνέχεια ρύζι Καρολίνα και νερό να σκεπαστουν καλά, μισό κύβο κότας,αλάτι πιπέρι.
Αφού πήραν 1-2 βράσεις,απέσυρα και προσθεσα τα καστανα βρασμένα και κομμένα( προεραιτικά).
Αλείφω το κοτόπουλο μου με μουστάρδα και μετά μπόλικη πάπρικα και αλατοπιπέρωμα καλό.
Αλατοπιπέρωσα και εσωτερικά,την γέμισα και αφου την έκλεισα καλά με 1-2 οδοντογλυφίδεςτην έβαλα στο ταψί
Λιγο ελαιόλαδο,1 ποτήρι νερό ,σκέπασα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο .
Έψησα στους 180β.για 2 ώρες και άλλα 15-20 λεπτά ξεσκέπαστο.
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου