Δείτε Επισης: Λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας | Πατάτες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ…εγγυημένη γεύση
Κοτόπουλο Λεμονάτο
Συστατικά
Η συνταγή αποδίδει 4 μερίδες
1,8 κγρ, κοτόπουλου (μπούτι και στηθος)
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας ξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
3 πατάτες ξεφλουδισμένες κομμένες κυδωνάτες
2/3 ζωμό κοτόπουλο, συν 1-2 κουτ.σουπας
ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη για γαρνίρισμα
Κατευθύνσεις
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Ελαφρά λαδώστε ένα μεγάλο ταψί.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μεγάλο μπολ. Ρίξτε αλάτι, ρίγανη, πιπέρι,
δενδρολίβανο και κόκκινο πιπέρι. Προσθέστε φρέσκο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο.
Τοποθετήστε τις πατάτες στο μπολ με το κοτόπουλο ανακατέψτε μαζί
μέχρι το κοτόπουλο και οι πατάτες να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με μαρινάδα.
Βήμα 3
Μεταφέρετε τα κομμάτια κοτόπουλου, με το δέρμα προς τα επάνω, στο προετοιμασμένο ταψί
ψησίματος, κρατώντας την μαρινάδα. Σκορπίστε τις πατάτες μεταξύ του κοτόπουλου.
Ραντίστε με τα 2/3 φλιτζάνιου ζωμό κοτόπουλο. Ρίξτε το υπόλοιπο της μαρινάδας πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Βήμα 4
Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Ανακατέψτε το κοτόπουλο και τις πατάτες, διατηρώντας το δέρμα κοτόπουλου προς τα πάνω.
Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να μαγειρευτεί, περίπου 25 λεπτά
περισσότερο.
Βήμα 5
Βάλτε τον φούρνο στο γκριλ. Ανακατέψτε τις πατάτες για άλλη μια φορά με τους χυμούς. Τοποθετήστε το ταψί κάτω από το γκριλ να καραμελώσουν οι πατάτες, περίπου 3 λεπτά.
Μεταφέρετε πατάτες σε μία πιατελα με το κοτόπουλο.
Βήμα 6
Προσθέστε μια – δυο κουταλιές από το ζωμό στο ταψί και ξύστε το ταψί όλους τους χυμούς από το ταψί ρίξτε τους πάνω από κοτόπουλο και τις πατάτες. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένη ρίγανη.
Δείτε Επισης: Λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας | Πατάτες με κοτόπουλο και μπεσαμέλ…εγγυημένη γεύση