Κοτόπουλο με βασιλικό και πέστο

Advertisement

Συστατικά:

-450g κοτόπουλο
-85γρ κίτρινη μοτσαρέλα
-3 ντοματίνια
-2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού (Ετοιμη Barilla, σας έχω όμως και την συνταγή για χειροποιητη)
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-1 σκελίδα σκόρδο
-Αλάτι
1/8 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και απλώνουμε τα κομμάτια φιλέτου κοτόπουλο στήθος σε ένα πυρέξ και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπολάκι παγωτου ρίχνουμε το λάδι το σκόρδο λιωμένο, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα βουρτσάκι. Αλείφουμε τα κομμάτια κοτόπουλο με το μίγμα λαδιού και από τις δύο πλευρές και από πάνω απλώνουμε σάλτσα πέστο.

Στη συνέχεια από πάνω ρίχνουμε τυρί τριμμένο σε κάθε κομμάτι και διακοσμούμε με τα κομμένα ντοματίνια

και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο

Advertisement

Καλή Επιτυχία

Πέστο Βασιλικου

Συστατικά

2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού, συσκευασμένα (μπορούν να καλύψουν τα μισά φύλλα βασιλικού με σπανάκι)
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί Romano ή παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι (μπορεί και ψιλοκομμένα καρύδια)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή περισσότερο για γεύση
1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή περισσότερο για γεύση

Μέθοδος

Τοποθετήστε τα φύλλα βασιλικού και το κουκουνάρι στο μπολ ενός επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε αρκετές φορές.
Προσθέστε το σκόρδο και την παρμεζάνα ή το τυρί Romano και χτυπήστε αρκετές φορές ακόμη. Ξύστε τις πλευρές του επεξεργαστή τροφίμων με μια ελαστική σπάτουλα.
Ενώ λειτουργεί ο επεξεργαστής τροφίμων, προσθέστε αργά το ελαιόλαδο σε μια σταθερή μικρή ροή. Προσθέτοντας αργά το ελαιόλαδο ενώ λειτουργεί το μπλεντερ, θα το γαλακτωματοποιήσετε και θα εμποδίσετε το διαχωρισμό του
ελαιολάδου. Περιστασιακά, σταματήστε για να ξύσετε τις πλευρές του επεξεργαστή τροφίμων.
Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση.

Advertisement