Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο σε σάλτσα Κρασιού…πολύ ζουμερό | Κοτοσαλάτα με Πέστο…το αστέρι του τραπεζιού
Κοτόπουλο με μελιτζάνες σκεπασμένο με πουρέ
Μια καταπληκτική συνταγή για ένα εύκολο, πεντανόστιμο και διαφορετικό πιάτο!!
ΥΛΙΚΑ :
1,5 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
400 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
1 κουτί έτοιμο πουρέ
γάλα για τον πουρέ
250 γρ. χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι μεγάλο
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
ελαιόλαδο
ρίγανη
πιπέρι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180οC.
Αρχικά, πλένετε και καθαρίζετε τις μελιτζάνες ριγωτά. Τις κόβετε στη μέση και μετά ξανά στη μέση για να πάρετε τετραγωνάκια πάχους 1,5 εκ. περίπου. Τις αραδιάζετε σε ένα πυρέξ διαστάσεων 28 cm περίπου, τις αλατίζετε και με πινέλο τις αλείφετε με λάδι. Τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη.
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο λάδι, κόβετε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε φέτες, προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκίτσες, αλάτι, πιπέρι και την πράσινη πιπεριά. Το αφήνετε να σοταριστεί για μερικά λεπτά και να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε περίπου 5 λεπτά να εξατμιστεί.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ετοιμάζετε τον έτοιμο πουρέ πατάτας, σύμφωνα με τις οδηγίες της
συσκευασίας. Όταν ετοιμαστεί προσθέτετε στην κατσαρόλα λίγο από το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.
Στο πυρέξ με τις ψημένες μελιτζάνες, πασπαλίζετε λίγο τυρί τριμμένο και από πάνω απλώνετε το κοτόπουλο.
Περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, ρίχνετε τη ρίγανη και πασπαλίζετε ξανά με τυρί.
Τελειώνετε με τον πουρέ πατάτας. Απλώνετε καλά και με την ανάποδη ενός κουταλιού τον στρώνετε ομοιόμορφα.
Ρίχνετε το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά ο πουρές και να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Δοκιμάστε το!!
Δείτε Επίσης: Κοτόπουλο σε σάλτσα Κρασιού…πολύ ζουμερό | Κοτοσαλάτα με Πέστο…το αστέρι του τραπεζιού