Πίτα κοτόπουλου με σπανάκι

Συστατικά:

250 γραμμάρια κοτόπουλου
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας πιπεριές σε κύβους
1,5 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
300 γραμμάρια σπανάκι
2,5 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι μαϊντανό
1,25 φλιτζάνια τεμαχισμένο τυρί
1/2 κουτ. Κόλιανδρο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας ένα τηγάνι βαθύ με 1 κσ λάδι σε μέτρια φωτια και ριχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτω πιπέρι και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και μετά προσθέτω 1/2 κσ αλάτι και 2 κσ τις ψιλοκοκομμένες πιπεριες και μαγειρευουμε για 5 λεπτά και αφήνω στην άκρη σε ένα μπολ.

Ξαναβάζω το τηγάνι με 1 κσ λάδι και προσθέτω το σπανακι να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ χτυπώ τα αυγά, προσθέτω το αλεύρι το μαγειρεμένο σπανάκι και το μείγμα κοτόπουλου τριμμένο τυρί και ανακατεύω όλα μαζί και προσθέτω και 1/2 κσ κόλιανδρο και 1/2 κσ πιπέρι και 1/2 κσ αλάτι και ανακατεύω πάλι.

Λαδώνω ένα πυρέξ και απλώνω το μείγμα και πασπαλίζω με τυρί τριμμένο

Ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ χωρίς διογκωτικό…δείτε τα μυστικά του
Επόμενο άρθροΛαχταριστά λαζάνια κοτόπουλου με λευκή σάλτσα