Διαφήμιση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για την σάλτσα
20 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 Μεγάλη πρέζα σκόνη κρεμμυδιού
1 Μεγάλη πρέζα σκόνη σκόρδου
1 Μεγάλη πρέζα αποξηραμένου θυμαριού
1 Μεγάλη πρέζα αλατιού
Για το κοτοπουλο
2 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μπουτια κοτόπουλου (με το δέρμα)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
1/4 κουπας μουστάρδα 
2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
3 καρότα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
500g πατάτες baby κομμένες στην μέση
2  κλωναράκια δεντρολίβανο
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, καθώς και επιπλέον για το σερβίρισμα
Βήμα 1
Κρεμώδης σάλτσα κοτόπουλου:
Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Προσθέστε αλεύρι.
Ανακατέψτε για να δημιουργήσετε μια βάση. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Διαφήμιση

Ρίξτε το γάλα μέχρι το μείγμα να σχηματίσει μια ομαλή και παχιά πάστα. Σταδιακά ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, την σκόνη κρεμμυδιού, σκόνη σκόρδου, θυμάρι και το αλάτι, ανακατέψτε συνεχώς, για 2 έως 3 λεπτά ή έως ότου συμπυκνωθεί το μείγμα. Βγάλτε το από την φωτια και αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει 10 λεπτά.

Βήμα 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C / 180C στον αέρα.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, ρίξτε λάδι σε ένα πυριμαχο σκευος βαθύ και σε ψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κοτόπουλο.  Μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή έως ότου το δέρμα αρχίζει ψήνετε, γυρίστε το και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Μεταφέρετε μετα σε ένα πιάτο.

Διαφήμιση

Βήμα 4

Ξαναβάλτε το πυριμαχος σκεύος στην φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Προσθέστε κρασί. Τα βράζουμε, ανακατεύοντας, για 3 λεπτά. Προσθέστε την σάλτσα κοτόπουλου, ½ φλιτζάνι νερό, ζωμό κοτοπουλου, μουστάρδα και ζάχαρη. Ανακατέψτε για να διαλύθεί η μουστάρδα. Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, δενδρολίβανο και θυμάρι. Ανακατέψτε να αναμειχθούν όλα μαζί.

Βήμα 5

Βάλτε το κοτόπουλο στο σκευος και σκεπάστε. Μεταφέρετε όλο μαζί στο φούρνο. Ψήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το κάλυμμα. Ψήστε για άλλα 20 λεπτά ή έως ότου το κοτόπουλο είναι σκούρο καφέ και μαγειρεμένο. Βγάλτε το και αφήστε το για  5 λεπτά.

Σερβίρετε πασπαλισμένο με επιπλέον θυμάρι.

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση