Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και πουρε πατατας
Τρυφερά, ζουμερά στήθη Κοτόπουλο με μια νόστιμη σάλτσα μουστάρδας που σερβίρεται πάνω από πουρέ πατάτας. Όλοι θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή!
Υλικά 🛒
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, κομμένα στη μέση ή μπούτια χωρίς κόκαλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα κοτόπουλο
Αλατοπίπερο
Σάλτσα Ντιζόν:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι Λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
280ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Λιώστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο και το σκόρδο. μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ανακατευουμε μέσα το αλεύρι και αφήνουμε να ψηθεί
για 1 λεπτό.
Ενώ ανακατεύετε, ρίχνετε μέσα το ζωμό κοτόπουλου και μετά το κρασί. Ριχνουμε και χτυπάμε με σύρμα τη μουστάρδα ντιζόν, αλάτι και πιπέρι.
Ριχνουμε και χτυπάμε με σύρμα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει σε σύσταση σάλτσας.
Προσθέστε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι με τη σάλτσα και συνεχίστε να σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί πλήρως το κοτόπουλο, περίπου 10-15 λεπτά.
Σερβίρετε το κοτόπουλο και τη σάλτσα μουσταρδας πάνω από πουρέ πατάτας και γαρνίρετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλη απόλαυση! 😊
Η Συνταγή είναι απο την Lolly’s Kitchen
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Συκωτάκια κοτόπουλου με σάλτσα.🔥
✅Υλικά:
500 γραμμάρια συκώτι κοτόπουλου,
30 γραμμάρια μπέικον
2 κρευμύδια
μερικά κομμάτια μπέικον (θα δώσει στο συκώτι ζουμερό),
πιπέρι,
αλάτι,
σπόροι κύμινου,
αλεύρι,
ένα λίτρο ζωμός κότας,
μαντζουράνα.
✅Μαγείρεμα:
Αρχικά, ας προετοιμάσουμε όλα τα συστατικά για περαιτέρω εργασία.
Κόβουμε το συκώτι σε μερίδες, όχι πολύ μεγάλα, ψιλοκόβουμε το μπέικον, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε ελαχιστο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε πρώτα το μπέικον.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πιπέρι και το αλάτι, ρίχνουμε το κύμινο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
Μεταφέρουμε το συκώτι μαζι με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το ζωμό κότας.
Σιγοβράζουμε κάτω από το καπάκι στην πιο αργή φωτιά για 10 λεπτά.
Προσθέστε μαντζουράνα.
Μεταφέρουμε το συκώτι σ ενα τηγάνι μαζί με την παχύρρευστη σάλτσα.
Τηγανίζουμε, μάλλον απλώς το ζεσταίνουμε μόνο για 3 λεπτά και μπορείτε να τους καλέσετε όλους στο τραπέζι.
Σερβίρετε συκώτι κοτόπουλου με πουρέ πατάτας ή λευκό ρύζι.
Καλή όρεξη!❤️
Η Συνταγή είναι της Gulya Gladkih