Αυτό το ψητό κοτόπουλο με μανιτάρια, κρεμμύδι, σκόρδο και βότανα, ψημένο σε κρεμώδη σάλτσα λευκού κρασιού είναι ένα εύκολο και γευστικό πιάτο που είναι επίσης φιλικό με χαμηλούς υδατάνθρακες!

Υλικά 🛒

8 Μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
300g Μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε κύβους
3 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
4 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
1 κλωνάρι φρέσκο ​​δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1/4 φλιτζάνι Κρέμα γάλακτος
Μια χούφτα πράσινες ελιές (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και να
ροδίσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να μυρίσει.
Ανακατεύουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε το ζωμό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και την κρέμα
γάλακτος. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Μεταφέρετε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και βάλτε τα μπούτια του κοτόπουλου ανάμεσα στα μανιτάρια και τη σάλτσα. Σκορπίστε μερικές πράσινες ελιές από πάνω, αν τις χρησιμοποιείτε.
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και να μαλακώσει.
Βγάζουμε από το φούρνο και γαρνίρουμε με επιπλέον φρέσκο ​​δεντρολίβανο.

Καλή Απόλαυση! 😊

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen