Κουλουράκια Κανέλας

Υλικά Συνταγής

1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. μπεικιν
1κ.γ σοδα
2 κ.γ κανελα
Αλεύρι όσο πάρει(περιπου 1 κιλο)

Εκτέλεση για Κουλουράκια κανέλας

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι καλά σε άλλο μπολ το χυμό με τη σόδα..τα ριχνω μαζί κ βάζω τα υπόλοιπα υλικά..σιγά σιγά το αλεύρι πήρε περιπου ενα κιλό…η ζύμη είναι έτοιμη οταν δεν κολλάει στα χέρια..κάνουμε το σχεδιακι σε κοτσιδακι  κ τα βουτάμε στη ζάχαρη..εγω έκανα κ λιγες καρδούλες χωρίς ζάχαρη για τη μικρή μου…ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κουλουράκια κανέλας

Κουλουράκια κανέλας

Υλικά

1 ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ (έβαλα μισό λαδακι και μισό σπορελαιο)
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1ποτηρι ζάχαρη (
μετράμε με το ίδιο ποτήρι)
1κγ μαγειρική σόδα
2-3 κ.γ κανέλλα
1κγ γαρίφαλο
1κγ μπεικιν
Αλεύρι ΓΟΧ ( περίπου 800gr)

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λαδακι μας με την ζάχαρη
Προσθέτουμε το χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτό τη μαγειρική σόδα
Ριχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας ρολαρουμε στο σουσάμι και ψηνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για 20 λεπτά ( Τα άφησα λίγο παραπάνω γιατί μας αρέσουν να είναι τραγανά)

Ευχαριστώ για τη συνταγή τη φίλη μας Ειρήνη Σταματελλη!!!!!Έγιναν υπέροχα!!!!!

Η εκτέλεση είναι απο την Μένια Στεφοπούλου

Προηγούμενο άρθροΚερασόπιτα με βρώμη
Επόμενο άρθροΚαθημερινό Κέικ σοκολάτας