Κέικ με Κακάο

Υλικά

Αυγά – 4 τεμάχια
Γιαούρτι – 200 γρ.
Αλεύρι – 2 κουπες
Ζάχαρη – 1 κουπα
Λάδι – 1/2 κούπα
Βανίλια – 1 τεμ.
Κακάο – 1 κουταλιά της σούπας
Μαγειρική σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού
Μπέικιν πάουντερ – 2 κουτ γλ
Ζάχαρη σε σκόνη – 2 κουταλιές της σούπας
Τρουφα πολυχρωμη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε τη ζάχαρη πολύ καλά με τα αυγά με μίξερ ή σύρμα χτυπήματος, στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι στο οποίο έχετε αναμίξει τη σόδα και ανακατεύετε ξανά. Προσθέτουμε το λάδι και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σιγά σιγά, και ανακατεύουμε, το προσθέτουμε στο υγρό μείγμα και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ρευστό μείγμα. Αλείφουμε τη φόρμα του κέικ με λάδι και ρίχνουμε το μείγμα, κρατώντας 1 φλιτζάνι του καφέ, στον οποίο προσθέτουμε κακάο για να το χρωματίσουμε.

Ρίχνουμε ομοιόμορφα το μείγμα του κακάο πάνω από τη βανίλια.
3. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για περίπου 40 λεπτά, ελέγχοντας ότι έχει ψηθεί τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα – αν βγει στεγνό, το εύκολο κέικ είναι έτοιμο. Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε το κέικ με ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε, ίσως και λίγη τρούφα ζάχαρης για διακόσμηση.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΤυρομπουκίτσες με φέτα
Επόμενο άρθροΚαλαμποκόπιτα με μπέικον, πάπρικα και καλαμπόκι…Το τέλειο πρωινό (ή γεύμα) που θα απολαύσουν όλοι