Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη με μέλι
Χωρίς μίξερ, χωρίς ζυγαριά

Υλικά

για τα κουλουράκια 👇
Όλα τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ένα ποτήρι ηλιέλαιο
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι
Ένα κουταλάκι σόδα
Ένα κουταλάκι κανέλα
Μια τσιμπιά αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι ή ξύσμα πορτοκαλιού
Ένα φακελάκι μπέικιν
4,5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ρίξτε το ηλιέλαιο, το μέλι, αλάτι, τον χυμό πορτοκαλιού και το λικέρ πορτοκαλιού (ή το ξύσμα).
Προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Η σόδα θα βοηθήσει το μίγμα να αφρίσει ελαφρώς και ανακατεύετε.

Στο μείγμα, προσθέτετε την κανέλα, και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε προσεκτικά.

Σιγά-σιγά, προσθέτετε το αλεύρι, ένα ποτήρι κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά
και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να πάρει την κατάλληλη υφή.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά. Αυτό θα της δώσει χρόνο να “ηρεμήσει” και θα διευκολύνει το σχηματισμό των κουλουρακιών.

Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, διαμορφώστε τα κουλουράκια όπως σας αρέσει: στρογγυλά, πλεξούδες ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα επιθυμείτε. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή σιλικόνη ψησίματος.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (αέρα και θερμοστοιχείο).
Ψήστε τα κουλουράκια για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσόχρωμο χρώμα.

Αφήστε τα κουλουράκια να κρυώσουν και απολαύστε τα ως ένα υγιεινό και νόστιμο γλυκό.
Μπορείτε να τα φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο