Κουμκουάτ γλυκό του κουταλιού!  (Recipe in Greek & English)
Το ιαπωνικό μανταρίνι το γλυκό της Κέρκυρας !! Επίσης γνωστό ως το χρυσό πορτοκάλι !!

Συστατικά:

Διαφήμιση

750 g κουμκουάτ
750 g ζάχαρης άχνη
300 ml νερού
Χυμός μισού lime
Σημείωση: Εάν τα κουμκουάτ είναι πολύ ώριμα και έχουν σπόρους, θα πρέπει να αφαιρέσετε τους σπόρους κόβοντας τα στη μέση.

Μέθοδος:

1) Πλύνετε και αφαιρέστε τις ουρές από το κουμκουάτ. Χρησιμοποιώντας ένα καρφί, τρυπήστε ενδιαμεσα ένα προς ένα.
2) Αναψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε βραστό νερό. Προσθέστε τα κουμκουάτ και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
Χύστε το νερό και στραγγίστε. Προσθέστε ξανά βραστό νερό και σιγοβράστε για 5 λεπτά όπως κάναμε. Στραγγίστε ξανά και επαναλάβετε για τρίτη φορά με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

3) Βάλτε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέστε 750 γραμμάρια ζάχαρης με 300 ml νερού. Μην ανακατεύετε αλλά αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέστε τα κουμκουάτ. Σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά έως ότου το σιρόπι πήξει. Πρέπει να προσέχετε κατά το μαγείρεμα για να αφαιρέσετε τον αφρό με ένα κουτάλι.
Βάλτε λίγο ζεστό σιρόπι στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Εάν το σιρόπι δεν πέφτειι από το κουτάλι τότε το σιρόπι είναι έτοιμο.
4) Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς για μια νύχτα. Την επόμενη ημέρα προσθέστε το χυμό λιμε και βράστε ξανά για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το γλυκό σε βάζα που έχετε βρασει σε νερό και στεγνώσατε καλά. Ρίξτε ένα ζεστό γλυκό κουτάλι στο βάζο.
Καλύψτε με καπάκι και αφήστε το να κρυώσει, γυρίζοντας ανάποδα. Με αυτόν τον τρόπο το γλυκό Kumquat αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαφήμιση

Απολαμβάνω! Ευχαριστώ!

Kumquat Spoon Sweet!
The Japanese tangerine the signature sweet of Corfu 🇬🇷!!Also as known as the golden orange!!

Διαφήμιση

Ingredients:

750 g of Kumquat
750 g of caster sugar
300 ml of water
Juice of half lime
Note:If the Kumquats are very ripe and have seeds, you should remove the seeds by cutting them in half.

Method:

1) Wash and remove the tails from the kumquat.Using a spear, pierce the cross one by one.
2) Turn on the stove on medium heat. Add boiling water. Add the kumquats and simmer for 10 minutes. Pour out the water and strain. Add boiling water again and simmer for 5 min. as we did. Strain again and repeat for the third time in the same way. Then strain and set aside.

3)Put a pot on the stove and add 750g of sugar with 300 ml of water. Do not stir but let it boil for 10 minutes. Add the kumquats. Simmer for approx. 30 minutes on low heat until the syrup thickens. Care should be taken during cooking to remove the foam by a spoonful. Check a little hot syrup by placing it in the refrigerator for a few minutes. If the syrup does not fall from the spoon then the syrup is ready.
4)Remove from the heat and allow to cool completely for overnight. The next day add the lime juice and boil it again for approx.10 min. Remove from the stove.You can store the spoon sweet in distilled jars in boiling water and dried well. Pour a warm sweet spoon into the jar. Cover with a lid and allow to cool, turning upside down. In this way the sweet spoon Kumquat is stored for a long time.

Enjoy! Thank you!

ΠΗΓΗ: Mari Glasgow‎  Ακολουθήστε (@mari_glasgow)

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση