Αυτή η κρέμα είναι ιδανική για το επικαλλειψη τούρτας 👌🏻 μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε cupcakes με αυτήν, να τη χρησιμοποιήσετε για να στρώσετε κέικ
Έχει πραγματικά γεύση σαν παγωτό 🤤
Υλικά
Αυγά – 2 τεμ.
Ζάχαρη – 150 g
Αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας
Γιαουρτι στραγγιστο – 350 γρ
1 βανίλια
Βούτυρο – 200-250 g
Ζαχαρουχο γάλα βραστό(υπαρχει σε σουπερ) – 150 γρ
Εκτέλεση
Εκτός από το βούτυρο και το ζαχαρουχο γάλα, ανακατέψτε τα πάντα, ανακατέψτε και τοποθετήστε τα σε μπεν μαρι.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει, περίπου 7-10 λεπτά, το μείγμα θα γίνει σαν χυλός σιμιγδαλιού.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη σε επαφή και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε απο το μείγμα κρέμας μια κουταλιά της σούπας ενώ ανακατεύουμε.
(ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Το μείγμα βουτύρου και κρέμας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
Στο τέλος προσθέτουμε το καραμελωμενο γάλα, η κρέμα είναι έτοιμη. Αν την βάλετε στο ψυγείο για μια ώρα, θα γίνει πιο παχια.
Αν χρειάζεται να καλύψετε το κέικ, τότε φυσικά το βάζετε στο ψυγείο για μιάμιση ώρα.
Απολαύστε το γεύμα σας ❤